5 crossover games die wij graag willen zien

  Crossover games zijn er in alle soorten en maten. Zo heeft iedereen ooit wel eens de Super Smash Bros. of Mario vs. Sonic games, de ideale voorbeelden van crossover games, gespeeld. En zo is er veel meer mogelijk!

  Game crossovers kunnen ook heel klein en subtiel zijn. De Fallout 4 auto in Forza Motorsport 6 is hier een perfect voorbeeld van. En er zijn tientallen, zo niet honderden bestaande én niet bestaande voorbeelden op te noemen. Wij zetten vijf toffe, nog niet bestaande, game crossovers voor je op een rij. We trappen af met:

  5. Mass Effect en Halo

  Combineer het RPG-systeem van Mass Effect met het schietgeweld van Halo en je hebt bij voorbaat al een geweldige game in handen. En hoe vet zou het niet zijn als je zowel Master Chief als Commander Shepperd zou kunnen besturen en allerlei vijanden uit beide games zou kunnen verschalken? De Covenant die samenwerkt met bijvoorbeeld de Reapers, hoe vet zou dat zijn!

  4. Marvel vs DC Fighter

  De twee grootste rivalen op de superheldenmarkt zijn zonder twijfel Marvel en DC Comics. Hoe vet zou het dan niet zijn om een fighter à la Mortal Kombat, gemaakt door NetherRealms Studios, te spelen met de personages van Marvel en DC. Het zou de ultieme fanservice zijn voor liefhebbers van zowel Marvel als DC. Wie wil nou niet met Deadpool tegen Superman vechten? Onze Jordy weet het wel.

  3. The Elder Scrolls en The Witcher

  Alhoewel de beide settings erg op elkaar lijken, zit er een wereld van verschil tussen The Elder Scrolls en The Witcher. Toch zou een crossover tussen de games zeker weten wel een toffe game op leveren. Sta er eens bij stil. De first-person wereld en lore van The Elder Scrolls met de verhaalvertelling en het vechtsysteem van The Witcher. Dat kan alleen maar goed gaan.

  2. PlayStation vs. Nintendo Brawler

  Alhoewel er al veel crossovers zijn tussen Nintendo iconen - denk aan Super Smash Bros. en Mario vs. Sonic - is een clash tussen de Nintendo en PlayStation karakters ook wel een mooie. Beiden zijn immers grondleggers van de moderne consolemarkt, hebben in de jaren 90 van de vorige eeuw zelfs samen aan één console gewerkt en hebben ook nog eens stuk voor stuk iconische karakters in hun portfolio.

  Nintendo heeft onder andere Mario, Link, Samus, Luigi, Zelda, Browser en Pikachu in hun collectie, terwijl PlayStation Nathan Drake, Crash, Jak, Rachet, Sackboy, Kratos en Sly Cooper in de gelederen heeft. Wat nou als die karakters tegen elkaar gaan vechten, net zoals de Nintendo personages dat doen in Super Smash Bros? Dat moet wel een kaskraker worden.

  1. Fallout en GTA

  Hoe zal het zijn als Los Santos getroffen zou worden door een allesverwoestende atoombom en jij na 200 jaar je schuilkelder verlaat om de wijde wereld in te trekken? Zijn er Deathclaws? Hoe radioactief is het daar? Wie leven er nu in Los Santos? Bestaat Los Santos überhaupt nog? Ideaal dus om daar in de Fallout – GTA crossover achter te komen.

  Dit waren vijf crossover games die we graag zien verschijnen. Wat lijkt jou een leuke crossover game? Laat je fantasie de vrije loop en laat het ons weten in de comments!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.