Top 10 beste Disney Netflix films die je moet kijken voor het te laat is

Article
zondag, 17 september 2017 om 9:15
xgn google image
Door de jaren heen zijn er een hoop verschillende Disneyfilms uitgekomen. Iedereen, jong en oud, heeft er wel eens één gezien. Veel Disneyfilms verdwijnen binnenkort tijdelijk van netflix. Maar welke horen thuis in de lijst met top 10 beste Disney Netflix films? Je leest het hier!
Alle films op deze lijst zijn een echte aanwinst momenteel voor Netflix. Maar ook Disney Netflix films die net niet op deze lijst terecht zijn gekomen, zijn zeker de moeite waard om te kijken!

10. Rogue One: A Star Wars Story

Star Wars-fans opgelet! Rogue One: A Star Wars Story is namelijk onlangs ook op Netflix verschenen. Doordat hij er pas net opstaat kunnen we hem zeker niet missen.
Rogue One: A Star Wars Stor is het eerste deel van de anthology-reeks. De film haakt in op gebeurtenissen van eerdere films. Zo gaat het verhaal verder net voor de gebeurtenissen in Episode IV: A New Hope. We zullen meemaken hoe een groep rebellen een poging doet om de eerste Death Star in haar bezit te krijgen.
117802 1

9. Hercules

Van een zero naar een hero, dat is wat Hercules in enkele woorden samen zou vatten. Waar hij begint als een slapjanus zonder ook maar enige spiermassa, groeit deze zoon van Zeus al snel op tot een grote spierbonk. De formule: veel discipline en een heleboel trainen.

Die spierkracht is ook wel nodig als Hercules het tegen Hades, de god van de onderwereld, moet opnemen. Terwijl Hades dankzij zijn hulpjes, Pijn en Paniek, onder de veronderstelling leeft dat Hercules als baby dood ging, groeit Hercules op. De telleurstelling is dan ook groot als hij erachter komt dat de halfgod nog leeft. Hades heeft het op Hercules gemunt om hem dan ook snel om te leggen.
Hercules is sinds 4 september beschikbaar op Netflix.
117803 1

8. Inside Out

Emoties spelen een belangrijke rol in het leven van elk persoon. Maar wat zijn emoties nu eigenlijk, en hoe worden ze aangestuurd? De volgende Disney Netflix film geeft je het antwoord. Volgens Inside Out worden emoties aangestuurd door vreemde mannetjes en vrouwtjes in je hoofd die allemaal knopjes in je brein activeren.
In Inside Out worden de emoties van Riley bestuurd door Plezier, Angst, Woede, Afkeer en Verdriet. Er gaat van alles fout nadat Rilley en haar gezin verhuizen. Ze heeft moeite om de nieuwe omgeving te accepteren. Zeker omdat haar emoties niet alles op orde hebben, wanneer Verdriet en Plezier verdwalen in haar geest en daardoor ook een hoop kernherinneringen verloren gaan.
117804

7. The Jungle Book

Je kunt een heleboel leren van beren, ook van de beren uit de vernieuwde live action-variant van The Jungle Book. Het oude animatieverhaal herleeft in een herziende vertelling.
In The Jungle Book volgen we het verhaal van het mensenkind Mowgli. Terwijl hij is opgegroeid in de jungle, wordt de jungle te gevaarlijk voor het mensenkind. De gevaarlijke Shere Khan maakt jacht op hem en Mowgli onderneemt een reis naar een mensendorp. Hierbij wordt hij onder andere geholpen door beer Balou. Maar die wil niet dat Mowgli weggaat, want de mensen maken weer een 'mens' van hem.
117805

6. The Nightmare Before Christmas

Of het nu Kerstmis is, bijna Halloween of gewoon een willekeurige dag in het jaar. Altijd is er wel een gelegenheid om eens The Nightmare Before Christmas te kijken. Dit is namelijk een erg sterke en toffe stop-motion Disney Netflix film, met ook nog een heleboel aandoenlijke muziek die nog uren door je hoofd zal blijven galmen. (This is Halloween, The Boogie Song...)

In The Nightmare Before Christmas volgen we Skeleton Jack, die kennismaakt met de traditie van het kerstfeest. Hij wil dat Kerstmis voor eens zijn feestdag wordt en brengt kerst dan ook naar Halloween Town. Dit loopt daarentegen compleet in de soep. De kerstman wordt uiteindelijk zelfs ontvoerd en het lijkt uit te draaien op het meest verschrikkelijke kerstfeest ooit.
117806

5. Mary Poppins

Een paraplu en een bodemloze tas waarin je alles op kunt bergen wat je maar wilt meenemen. En als een medicijn te bitter is? Wat suiker erbij en het smaakt prima. Dat zijn allemaal dingen die Mary Poppins karakteriseren.
In het verhaal word elke oppas bij de familie Banks weggepest en dan komt plots Mary Poppins met haar paraplu aanvliegen. Aan haar de taak om op wonderbaarlijke wijze te laten zien dat het hebben van een oppas ook leuk kan zijn. En het is leuk, want de kinderen hebben grote verhalen over haar. De ouders geloven echter niet in supercalifracilisticexpl...wattes?
En als je toch Mary Poppins kijkt, bekijk dan ook eens Saving Misses Bank. In deze film wordt verteld hoe Mary Poppins is ontstaan. Ook dit is een spannend verhaal!
117807

4. Pirates of The Caribbean: The Curse Of The Black Pearl

Eigenlijk zou stiekem elke Pirates of the Caribbean-film in deze lijst kunnen staan. Alle films - behalve het meest recente deel Salazar’s Revenge natuurlijk - zijn op Netflix te zien! Toch hebben we een speciaal plekje gereserveerd voor The Curse Of The Black Pearl, omdat het piratenavontuur hier begon.
In de film gaan we op avontuur met piraat Jack Sparrow en zien we hoe kapitein Barbossa en zijn bemanning vervloekt zijn geraakt. Dit doordat ze, hebberig als ze waren, per se een grote lading vervloekt goud moesten meekapen. De piraten zijn nu ontsterfelijk en als ze in het maanlicht staan zal je enkel nog hun skelet zien.
Gevoel kennen ze daarentegen niet meer en ze willen dan ook snel de vloek opheffen. Dit gaat daarentegen niet zonder enige slag of stoot. Al met al een film die zeker thuishoort in de top 10 beste disney netflix films.
117808

3. Finding Dory

Eigenlijk is Finding Dory een Disney Pixar-film. Toch hoort hij in dit lijstje thuis, omdat het één van de leukere Disney Netflix films is die je tegen zult komen!

Na het succes van Finding Dory, is het nu op zoek te gaan naar de ouders van de vergeetachtige vis Dory. Plots beseft ze ouders te hebben, die ze ooit is kwijtgeraakt als klein visje. Met nieuwe personages als octopus Hank, walvishaai Destiny en witte dolfijn Bailey, is het tijd om de ouders te zoeken in een aquarium van het Zeeleven Instituut van Californië.
117809

2. Frozen

Wil je met mij een sneeuwpop maken? Nee, ben je het eens dat rendieren beter zijn dan mensen? En anders heb je vast wel eens meegebruld op de songtekst van Laat het Los!

Frozen staat al een flinke tijd op Netflix en is dan ook één van de meest bekende Disney Netflix films vandaag de dag. In de film gaan we op avontuur met Anna en Elsa. Elsa worstelt met haar ijskrachten, waarmee ze denkt iedereen tot last te zijn. Ze probeert ze dan ook lang geheim te houden en wanneer dit niet langer lukt ontvlucht ze haar koningkrijk Arandale.
Haar zusje Anna zoekt ondertussen naar haar liefde en ook naar een manier om Elsa terug te krijgen naar het koninkrijk. Dit verloopt helaas allemaal niet vlekkeloos.
117810

1. Vaiana

Het is nog niet eens zo een lange tijd geleden dat Vaiana in de bioscopen verscheen. In deze film volgen we een meisje dat ervan droomt om op de wateren te varen. Van jongs af aan voelt ze zich al verbonden met de magische zee. Zeker omdat haar oma er grootse verhalen over vertelt; legendes die anderen zelfs bang maken.
Plots blijkt Vaiana de aangewezen persoon zijn om de wereld te redden van de ondergang. Samen met de halfgod Maui gaat ze op een avontuur om het hart van Te Fiti te herstellen. Deze heeft Maui ooit gestolen en nu verspreid zich een enorm kwaad.
We zijn al weer aan het einde van deze lijst met de top 10 beste disney netflix films aagekomen. Krijg jij nooit genoeg van films kijken, lees dan ook eens welke films je in de bioscoop kunt bekijken. Er verschijnen deze maand weer een hoop nieuwe films!

Populair Nieuws