Grand Theft Auto V

Grand Theft Auto V

In GTA V, alweer de dertiende game in de franchise, gaan spelers voor het eerst met drie hoofdpersonages aan de slag. Michael de Santa, Franklin Clinton en Trevor Philips zijn elk op hun eigen bezig met overleven en het vinden van geluk in het zonnige Los Santos. De wereld is met afstand de grootste in een GTA-game ooit en biedt naast de stad ook bergen, bossen, stranden en dorre woestijnen.

Nadat GTA IV het multiplayer aspect introduceerde, gaat GTA V hier op verder. In GTA Online maken spelers een eigen personage aan en kunnen met vijftien andere spelers het gang gaan in Los Santos. Daarnaast kunnen spelers ook in aparte lobbies aan de slag met missies, races en deathmatches.

23 Volgers

39 In collectie

20 In wenslijst

PEGI 18
Genre
Actie, Avontuur
Releasedatum
18 november 2014
Franchise
Grand Theft Auto
Publisher
Rockstar Games
Developer
Rockstar North
Platformen
PS4, Xbox One, PC, PS3, Xbox 360

XGN

Review Lezen

Community

Metacritic

Laatste video's

Further Adventures in Finance and Felony

James Bond: Spectre - Remake/Parody in GTA V

GTA Heists - De redactie bereidt een Heist voor!

GTA 5 en het Stockholmsyndroom

Belangrijke updates

 • Top 10 bekendste YouTube gamers

  Tegenwoordig wordt YouTube veel gebruikt, er staan dan ook miljoenen video's op. Van vlogs en pranks tot game video’s, het is er allemaal. Er zijn inmiddels honderden bekende gamende YouTubers. Om een goed overzicht te geven, hebben wij een lijst samengesteld van de tien bekendste Youtube gamers.

  6 augustus 2017 Diantha van Petegem 3 reacties
 • GTA Online Gunrunning update voegt minigun toe

  De nieuwste GTA Online Gunrunning update voegt onder andere een minigun toe op de wagen HVY Insurgent. Je krijgt de minigun op je voertuig niet direct, je zal er wel in-game geld voor moeten neerleggen. Maar als je dat doet, rijd je wel rond met een enorme gun op je auto.

  2 augustus 2017 Rutger Meier
 • GTA 6 setting - 5 steden die kunnen dienen als nieuwe thuisbasis

  Nu vrijwel vast staat dat Rockstar aan een nieuwe Grand Theft Auto is begonnen, begint de geruchtenmolen te draaien. Rockstar zou GTA al eens naar Japan willen verplaatsen, maar zag er van af. Wat zouden opties zijn als thuisbasis voor de nieuwe GTA 6 setting? Wij zetten er 5 op een rijtje in de GTA 6 setting Special.

  27 juli 2017 Jordi de Vries 23 reacties
 • PS4 Summer Sale aan de gang in de PlayStation Store

  Er is een PS4 Summer Sale aan de gang. De PlayStation Store heeft nu summer deals voor zowel de PlayStation 4 als PlayStation 3. De deals voor sommige games verlopen begin augustus, terwijl andere games tot 17 augustus voor een goedkope prijs beschikbaar zijn.

  20 juli 2017 Jordy Gomes 3 reacties
 • Media Markt actie van de week, PS4 Pro met Call of Duty en GTA V

  Er is een nieuwe Media Markt actie verschenen. De actie is onderdeel van een wekelijkse aanbieding en verloopt op 16 juli. We hebben alle details op een rij gezet.

  11 juli 2017 Jordy Gomes 5 reacties