3 HBO series die je kan missen als kiespijn!

Article
zondag, 30 januari 2022 om 17:00
hbo maxf1650354911
HBO Max komt naar Nederland en brengt heel veel films en series mee. Maar niet iedere serie is het kijken waard. Wij vertellen je welke series je beter links kan laten liggen.
HBO Max komt binnenkort naar Nederland en dat zullen we weten! Het amerikaanse media-concern neemt heel veel films en series mee, hoewel het nog even afwachten wordt wat het aanbod precies gaat worden. HBO staat er bekend om dat ze heel veel erg goede series maken, maar zelfs voor HBO kan niet elke serie 'raak' zijn. Wij behoeden je graag voor het ergste en sommen een paar HBO series op die je maar beter kan vermijden.
in treatment s04 ka 19201f1642689200

In Treatment

Deze serie begon nog wel met een aardig idee: de kijker kon meegenieten van de therapie-sessies van een psycholoog en zijn patiënten. Helaas bleek dat idee in de praktijk minder spannend uit te pakken dan gedacht, wat ook uit de kritieken naar voren kwam. Met beoordelingen als 'vermoeiend' zullen de makers niet echt blij geweest zijn. In treatment is een herbewerking van een oorspronkelijk Israelische serie genaamd BeTipul, maar wat ons betreft hadden ze dat beter helemaal niet kunnen doen.
De sterren van de serie, Gabriel Byrne, Dianne West, Michelle Forbes en Melissa George mochten het drie seizoenen proberen, voordat de serie de ijskast in ging. Daar had de serie in mogen blijven, maar HBO ziet er blijkbaar toch nog brood in. Dit jaar, tien jaar na seizoen 3, staat een vierde seizoen gepland.
cq5damweb12006751f1642689187

Carnivale

Deze serie speelt zich af in the Dustbowl in 1934. The Dustbowl was een gebied in het midden-zuiden van de Verenigde Staten dat door grote droogte en te intensieve landbouw volledig uitgedroogd geraakt was. In dit gebied werd in Carniale een groot conflict tussen goed en kwaad uitgevochten, met een hoofrol voor een evangelistische parochie en een rondtrekkend circus.
Ook deze serie had veel potentie door de combinatie van fantasy, religie en ethiek, en had een grootse setting bedacht. De uitwerking was echter belabberd en het verhaal vloog alle kanten op. Een typisch geval van missed potential dat na twee seizoenen ten einde kwam.

Lucky Louie

Louis C.K. is een Amerikaanse stand-up comedian, die later veel succes zou krijgen met zijn serie Louie, die hij maakte voor omroep FX. Voordat hij aan die serie begon had hij al een eerdere poging gedaan met Lucky Louie, een die hij voor HBO maakte. Louis C.K. was nogal grofgebekt en de afleveringen gingen dan ook vaak over seks(ualiteit) en racisme, gevloek en naakt.
De serie heeft maar één seizoen gedraaid en achteraf zal HBO daar waarschijnlijk heel erg blij over zijn: Louis C.K. raakte in het brandpunt van de #metoo beweging naar aanleiding van berichten over seksueel grensoverschrijdend gedrag. Op de burelen van HBO moet daarbij een diep zucht van opluchting gegaan zijn. De serie wordt nergens meer op de HBO sites genoemd, dus waarschijnlijk heeft ook HBO zelf wel begrepen dat we deze serie liever kwijt zijn dan rijk.

De drie HBO series die je beter kan missen

Dit zijn drie van de beroerdste series die HBO ooit gemaakt heeft. Er zijn nog meer mis-peren gemaakt, waaronder John From Cincinnati,, Hung en de bijzonder matige (maar bij sommigen geliefde) vampierenserie True Blood. Maar wij kijken liever naar de series die wél het kijken waard zijn en daar zijn er gelukkig ook meer dan genoeg van. Wie bovenstaande series vermijdt houdt in ieder geval tijd over om wél leuke series te kijken, of om weer eens een re-run van Friends te bingen.
HBO Max is de nieuwe streamingsdienst van de Amerikaanse kabeltelevisie netwerkprovider Home Box Office, kortweg HBO. HBO is onderdeel van het mediaconglomeraat WarnerMedia en maakt al jaren grote films en series van hoge kwaliteit die regelmatig Emmys en Golden Globes in de wacht slepen. Sinds vorig jaar biedt HBO deze films en series samen met content van Warner Bros, CNN en New Line Cinema aan via een eigen streamingdienst aan, genaamd HBO Max.
HBO Max is sinds mei 2020 in Amerika te zien. HBO Max is niet de eerste poging van HBO om een 'on Demand' service op te richten. Eerder kwam HBO al met HBO HD, HBO onDemand, HBO Go en HBO Now. HBO Max heeft inmiddels zo'n 70 miljoen abonnees en breidt langzaam uit naar andere regio's, waaronder Europa. Het lijkt er op dat HBO Max al snel naar Nederland komt, misschien zelfs al volgende maand.