Opvallend: zo speel je Minecraft op tien gameboys tegelijkertijd

News
zondag, 30 januari 2022 om 18:00
gameboyyf1643381850
Altijd al eens Gameboy spellen op een groter scherm willen spelen? YouTuber kgsws in ieder geval wel, en heeft een creatie gemaakt waarmee je precies dat kan doen!
kgsws heeft niet bepaald de makkelijkste manier gebruikt om de games op zijn Gameboy te vergroten naar een groter scherm. Deze YouTuber heeft namelijk negen verschillende Gameboy displays aan elkaar gekoppeld om zo een groot scherm te maken. Met de tiende Gameboy bestuur je de rest, net zoals dat je normaal ook zal doen. In de elf minuut lange video legt deze technicus precies uit hoe hij dit gedaan heeft.
Wat fijn is aan een Gameboy is dat deze vanwege zijn redelijk oude hardware makkelijk te modden is. Een ander pluspunt is dat er ongelofelijk veel zijn, en je er dus makkelijk aan een stuk of tien kan komen. kgsws heeft de Gameboy LCD verbonden met chip microcontrollers en een Raspberry Pi computer. Voeg daar nog de broodnodige codes aan toe en je kan Minecraft spelen op een wel heel bijzondere manier. Naast Minecraft toonde kgsws ook andere games zoals Doom.

Gameboys in 2022

Tegenwoordig zijn we al flink wat jaren verder, en is de Nintendo Switch de huidige computer waar we het mee moeten doen. Niks mis mee, aangezien deze vol met allemaal leuke games staat. Aan het aanbod van de console is deze week Pokémon Legends Arceus toegevoegd. En alhoewel deze nieuwe game slecht scoorde als het aankomt op graphics, maakt de gameplay dat meer dan in orde. Van ons ontving het spel een keurige 8.