'HBO Max komt mogelijk eind februari al naar Nederland'

News
maandag, 10 januari 2022 om 11:00
hbo maxf1650354911
In 2022 mogen we alweer de volgende streamingdienst in Nederland verwelkomen: HBO Max. Momenteel is er nog geen specifieke releasedatum, maar het is goed mogelijk dat eind februari de streamingdienst al zal lanceren in Nederland.
HBO Max maakt zich klaar voor de rollout in ons land en daar hoort natuurlijk ook een Nederlandstalige klantenservice bij. De streamingdienst is dan ook op zoek naar medewerkers om problemen bij klanten op te lossen en heeft daarvoor een sollicitatie opgezet. Daarbij wordt belangrijke data genoemd.
GJ Kooijman is het namelijk opgevallen dat de betaalde training duurt van 7 februari tot en met 18 februari, zo laat hij weten op Twitter. Het lijkt er dus op dat de laatste puntjes op de i worden gezet, voordat HBO Max eind februari gelanceerd kan worden in Nederland.
Dat komt ook overeen met eerdere geruchten, waarbij de verwachte lancering werd gezet op eind februari of begin maart. Als de indicatie klopt, dan hoeven we dus nog maar anderhalve maand te wachten voordat we kunnen genieten HBO Max.

Het jaar van de streamingdiensten

HBO Max is overigens niet de enige nieuwe streamingdienst die we dit jaar in Nederland mogen verwelkomen. Begin dit jaar zal namelijk ook Viaplay gelanceerd worden, de streamingdienst die de rechten van de Formule 1 in handen heeft. Als je dus het nieuwe seizoen met Max Verstappen wil volgen, dan zal je daar een abonnement op moeten nemen - of Liberty Media’s eigen F1 TV Pro.
De derde streamingdienst die gelanceerd zal worden in Nederland dit jaar is SkyShowtime. Deze dienst is een combinatie van meerdere streamingdiensten in de Verenigde Staten, waaronder Paramount Plus en Peacock. De content op SkyShowtime zal daarnaast bestaan uit films en series van MTV, Nickelodeon en natuurlijk Showtime.