Wanneer is de HBO Max release in Nederland?

Article
zondag, 23 januari 2022 om 12:00
hbo maxf1650354911
HBO Max komt al snel naar Nederland, maar wanneer precies? Veel mensen vragen het zich af, zeker nu series van Ziggo zijn afgehaald voor klanten.

Update: HBO Max komt 8 maart naar Nederland.

HBO heeft zojuist bekend gemaakt dat de dienst op 8 maart in Nederland zal verschijnen. Er is nog niet bekend gemaakt wat de content zal zijn bij launch, maar die informatie zal ook snel bekend worden.

Origineel bericht: Wat is HBO Max?

HBO Max is de nieuwe streamingsdienst Home Box Office, ofwel HBO. HBO is onderdeel van Warner Media, waar ook Warner Bros onder valt, waar onder anderen de vele DC Universe films (Batman, Joker, Superman) onder vallen. HBO zelf maakt al jaren grote films en series van hoge kwaliteit die regelmatig prijzen, waaronder Emmys en Golden Globes, in de wacht weten te slepen. Sinds vorig jaar biedt HBO deze films en series samen met content van Warner Bros, CNN en new Line Cinema aan via een eigen streamingdienst aan, genaamd HBO Max.
HBO Max is sinds mei 2020 in Amerika te zien. HBO Max is niet de eerste poging van HBO om een 'on Demand' service op te richten. Eerder kwam HBO al met HBO HD, HBO onDemand, HBO Go en HBO Now. HBO Max gaat inmiddels de grenzen van Amerika over en breidt langzaam uit naar andere regio's, waaronder Europa.

Wanneer kan ik HBO Max in Nederland kijken?

Officieel heeft HBO daar nog niets over gezegd, anders dan 'in 2022'. Wat betreft een harde datum houdt HBO de kaken nog stijf op elkaar. Kijken we naar de routekaart van HBO, dan zien we dat zij eind vorig jaar de eerste landen in Europ aangesloten hebben: Spanje en de Scandinavische landen waren toen al aan de beurt.
Voor begin 2022 staat een groot aantal Oost Europese landen samen met Portugal op de planning, waarna Nederland aan de beurt is. Dat lijkt nog heel lang te gaan duren, maar dat kan erg meevallen.
Op internet is een advertentie opgedoken voor webcare medewerkers, Daarin wordt gemeld dat zij midden februari een training zullen ontvangen. De kans is groot dat HBO Max niet veel later zal lanceren in Nederland, dus dat zou dan eind februari/begin maart al zijn.
Vooral voor Ziggo-klanten zou dat erg prettig zijn. Sinds 1 januari is vrijwel alle HBO content van Movies en Series (X)L bij de kabelaar verdwenen en zijn de fans van De Sopranos, The Wire en Game of Thrones van hun favoriete series verstoken. Voor hen kan de lancering van HBO Max niet vroeg genoeg zijn!

Populair Nieuws