2021 belooft een mooi jaar te worden voor Cobra Kai fans

  Cobra Kai wist flink te verrassen met zijn succes. De serie is razend populair op Netflix. Het is dan ook niet gek dat de serie nog even doorgaat, te beginnen met een nieuw seizoen in 2021. Het komende jaar wordt een mooi jaar voor Cobra Kai fans. Wij vertellen je wat de serie gaat brengen.

  Cobra Kai lijkt na de overstap van YouTube naar Netflix eerder dit jaar een enorm succes te zijn geworden, de serie werd door vele enorm verslavend en erg leuk gevonden. Zo heeft de serie een score van 94% op Rotten Tomatoes en een 8,7 (op schaal van 10) op IMDb.

  Ook op de XGN-redactie viel de serie over het algemeen goed in de smaak. Mede hierdoor schreven we al waarom je de serie zou moeten zien, blikten we voorruit op het derde seizoen en Cobra Kai kwam recent weer in het nieuws omdat Ralph Macchio had gelekt over de verhaallijn van het derde seizoen. En nu als kers op de taart is de releasedatum van seizoen drie bekend, staat de officieel trailer online en is het vierde seizoen zelfs aangekondigd.

  Waar waren we gebleven?

  Zoals je eerder al op XGN kon lezen zal het derde seizoen op 8 januari 2021 online komen, en de verwachting is dat in het najaar van 2021 het vierde seizoen van Cobra Kai te zien zal zijn. Maar voordat we voorruit gaan blikken, eerst even een kort opfrisbeurtje: Waar ging Cobra Kai ook alweer over?

  De serie is een vervolg op de klassieker Karate Kid uit de jaren ’80. De film zorgde destijds voor een wereldwijd succes en kreeg daarna nog drie vervolgfilms. In 2010 werd er met een hele andere cast zelfs een remake uitgebracht. Deze films wisten alleen nooit het niveau van de eerste film te halen. Maar nu, na ruim 36 jaar, is er eindelijk een waardig opvolger. De serie is met de originele acteurs van de Karate Kid en het verhaal speelt zich dan ook af 36 jaar na de eerste film af.

  Naast de sterren uit de originele cast als Ralph Macchio (speelt Daniel LaRusso) en William Zabka (speelt Johnny Lawrence) is de serie aangevuld met een lichting nieuwe personages van in de twintig. Ook had je in de originele film heel erg een good- en bad guy, maar zit nu iedereen wat meer in een grijs gebied, waardoor het verhaal veel minder voorspelbaar is.

  Zabka en Macchio zijn erg enthousiast

  Voor de mensen die al niet konden wachten gaat het nu nog moeilijker worden, want seizoen drie lijkt erg heftig te worden. De trailer verhult nog weinig, maar aan de hand diverse interviews weten we stiekem toch al een hoop. William Zabka zei er bijvoorbeeld het volgende over:

  "Het tweede seizoen was gewoon een autocrash, niets meer, niets minder. Er zijn heel wat losse delen die in elkaar gezet moeten worden. Er moet heel wat genezing plaatsvinden. En de behoefte daaraan groeit en groeit.

  Ondanks het feit dat de opnames zijn uitgesteld vanwege corona en dat het derde seizoen eigenlijk al online te zien moest zijn, liet Ralph Macchio tegenover Conan O’Brien wel al weten dat er opnames in Japan zijn gemaakt:

  “Voor opnames van het derde seizoen ben ik naar Okinawa, Japan geweest. Wel kan ik kwijt dat we gaan zoeken naar de oorsprong van Miyagi Do Karate. We leren daar geheimen uit het verleden, en hebben daar ook meteen opnames gemaakt voor het volgende seizoen van Cobra Kai.”

  Wat zijn jullie verwachtingen?

  Het is nog even wachten op Cobra Kai seizoen 3. Seizoen 3 heeft al een officiële datum, namelijk 8 januari 2021. Het vierde seizoen is daarnaast al aangekondigd, met mogelijk nog enkele seizoenen daarna.

  Wat hoop jij terug te zien in het derde seizoen? Hoe verwacht jij dat het afloopt met iedereen? En welke 80’s rock hoop jij volgend seizoen te horen? Laat het hieronder weten!

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.