Dit is waarom je Cobra Kai moet kijken op Netflix!

  In de jaren 80 was de film Karate Kid immens populair. Sindsdien heeft de film recent een serie als opvolger gekregen, inclusief bepaalde leden van de originele cast. Lees hier waarom je Cobra Kai op Netflix moet checken!

  Netflix

  Eindelijk een waardig vervolg

  The Karate Kid, de blockbuster uit 1984, met Ralph Macchio en William Zabka. Wie kent deze film niet? Er zijn de jaren erna nog velen vervolgfilms van gekomen, en in 2010 draaide er zelfs een remake in de bioscoopzalen met in de hoofdrol Jaden Smith; zoon van Hollywoodster Will Smith. De vervolgen hebben alleen nooit het niveau weten te behalen wat het sterke origineel.

  Nu ruim 36 jaar later kun is Cobra Kai te zien en superlatieven komen te kort voor deze serie. In de serie is Johnny (Zabka) 34 jaar later afgegleden op de sociale ladder, en is Daniel (Macchio) is een grote autoverkoper geworden. Als de twee rivalen elkaar na drie decennia elkaar weer tegenkomen, wordt er een oude strijd aangewakkerd.

  Er komt een derde seizoen aan

  Netflix heeft eind vorige maand de trailer van seizoen drie gepubliceerd. Er bestonden 'natuurlijk' al de eerste twee seizoenen die iedere tien afleveringen kennen die op, maar als je daar doorheen bent kan je vanaf begin volgend jaar genieten van het derde seizoen van deze verslavende serie. Als je de serie dus nog niet hebt gezien, kan je meteen met meerdere seizoenen aan de slag!

  De serie is te zien op Netflix

  De reden waarom er meteen al meerdere seizoenen zijn, is omdat Netflix de eerste twee seizoenen kocht deze zomer en de serie verlaat daarmee YouTube Premium. Het eerste seizoen kwam in was in 2018 al te bewonderen op het betaalde account van YouTube, maar door het relatief lage aantal abonnementen hierop was het voor veel mensen onvindbaar. Maar vanwege de transfer naar Netflix bereikt deze serie nu een veel grotere doelgroep. Netflix had begin dit jaar ruim 180 miljoen betalende abonnees. Van YouTube Premium zijn geen officiële cijfers, maar wel ligt dit aantal naar schatting vele malen lager.

  Heerlijke '80 rock

  Naast dat er in de serie regelmatig flashbacks zitten naar de orginele film, ga je ook terug in de tijd met de heerlijke muziek. Zo knalt helemaal aan het begin van de serie meteen Poison uit je speakers. En de heerlijke '80 rock blijft in de serie keer op keer terugkomen. Het is daarmee een ideale serie voor mensen die terug in de tijd willen duiken met knallende muziek uit die tijd.

  Barney krijgt gelijk

  Misschien wel het belangrijkste van allemaal: Barney (gespeeld door Neil Patrick Harris), de smaakmaker van de mega populaire sitcom How I Met Your Mother zei regelmatig dat William Zabka de held van de film was en Daniel LaRusso de slechterik. In tegenstelling tot wat de rest van de wereld zei. Dit omdat Daniel aan het eind van de eerste film uit 1984 (spoiler alert!) de wedstrijd wint door een onreglementaire stoot. Zuiver theoretisch gezien had Barney wel gelijk, maar dit was overduidelijk niet het moraal van de film. Barney haalt toch een klein beetje zijn gelijk, want in de serie krijg je toch zwak voor 'Cobra Kai' William.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.