10 E3 2018 games die we graag willen zien

  Er zijn genoeg E3 2018 games waarvan we graag meer willen zien, maar er zijn ook games waarvan niet zeker is of ze überhaupt wel op E3 zullen zijn. Vandaar deze E3 2018 games die nog niet zijn bevestigd, maar die we heel graag aangekondigd zien!

  10. The Order 1886 vervolg

  Niet iedereen was even tevreden met The Order: 1886 toen het in 2015exclusief voor de PlayStation 4 verscheen. De meeste mensen waren het er wel over eens dat de game een audiovisueel pareltje was, met misschien wel de mooiste graphics op een console ooit. Qua gameplay liet The Order: 1886 wel wat steken vallen. De game was van korte duur en het verhaal eindigde op een niet bevredigende cliffhanger.

  Natuurlijk zijn dit punten die zeker in een vervolg opgelost kunnen worden. Gezien de game uit 2015 stamt, heeft ontwikkelaar Ready at Dawn genoeg tijd gehad om te werken aan een vervolg. Dit nieuwe deel zal meer kunnen doen dan zijn voorganger. Beter gameplay, een voorzetting van het verhaal en nòg mooiere graphics met de PS4 Pro?

  Alles is mogelijk, dus als Sony als één van haar E3 2018 games een vervolg op The Order: 1886 aankondigt zou dat geweldig zijn.

  9. Shadows Die Twice (Bloodborne 2?)

  Ontwikkelaar From Software liet tijdens The Game Awards 2017 een teaser zien voor het volgende project, maar wat dat precies moest zijn was toen nog niet helemaal duidelijk. Eigenlijk is dat nog steeds niet duidelijk, want sinds het uitbrengen van deze ‘Shadows Die Twice’ teaser heeft From Software helemaal niets meer losgelaten over het project.

  Het is nog geen zekerheid dat we iets gaan zien over Shadows Die Twice of dat het überhaupt één van de E3 2018 games gaat worden. Toch zou het een logisch moment zijn om de game te onthullen. Kan het zijn dat Shadows Die Twice eigenlijk staat voor een vervolg op Bloodborne?

  Veel mensen geloven van wel. Het feit dat er recent een Bloodborne Comic is uitgebracht en dat de game plotseling gratis was op PlayStation Plus, zien veel mensen als teken dat Sony en From Software het publiek alvast opwarmen voor een tweede deel. Bloodborne stamt bovendien uit 2015. Genoeg tijd is dus gepasseerd sinds die game en Dark Souls III (2016) om een release in 2018 of 2019 aannemelijk te maken.

  8. Resident Evil 2 Remake

  Dat Capcom bezig is met een remake van de survival/horror-klassieker Resident Evil 2, is geen geheim. De Japanse ontwikkelaar bracht dit nieuws zelf in 2015 naar buiten. Sindsien is er alleen niet tot nauwelijks informatie naar buiten gekomen over de remake van Resident Evil 2. Zo weinig dat sommige mensen zich afvragen of de game nog wel bestaat.

  Anderen denken weer dat de game zeker nog bestaat, maar dat Capcom wachtte tot na de release van alle Resident Evil 7 DLC om de Resi 2 remake volledig uit de doeken te doen. E3 2018 zou dan een perfect moment zijn om de game officieel een eerste trailer en/of gameplaybeelden te geven. Ook omdat Capcom geen andere grote games heeft gepland naast Mega Man 11 en Monster Hunter World op pc.

  7. Pokémon (Nintendo Switch)

  Net als bij de Resident Evil 2 Remake weten we dat er op dit moment een Pokémon game in ontwikkeling is voor de Nintendo Switch. Tijdens E3 2017 maakte Game Freak, ontwikkelaars van de Pokémon serie, bekend dat de game gemaakt wordt. Dat is ook verder de enige informatie over de titel die we toentertijd kregen. Als Nintendo tijdens de beroemde Nintendo Direct weer begint met E3 2018 games afratelen, zou Pokémon op de Switch daar een perfecte toevoeging aan zijn.

  Op dit moment is het nog niet bekend in welk stadium van ontwikkeling de game zich bevindt, wanneer het uit moet komen en zijn er ook helemaal geen beelden van de game. Daarom is het niet zeker of we de game wel gaan zien tijdens E3 2018 en het is ook meteen de reden waarom we het op deze lijst gezet hebben.

  Wel weten we dat fans van de serie niet op deze game kunnen wachten. De serie is al jaren handheld exclusief, met de laatste console RPG die uitkwam in 2005. Dit was Pokémon XD: Gale of Darkness op de Gamecube. 13 jaar is een lange tijd geweest; een trailer zou al genoeg zijn om onze honger te stillen.

  6. Skate 4

  Wanneer we praten over EA lijkt het altijd te gaan over Battlefield, Star Wars of FIFA. Toch zijn veel gamers van mening dat er één serie van EA het verdient om nog een nieuw deel te krijgen. Dan hebben we het natuurlijk over een opvolger van het in 2010 uitgekomen Skate 3. Nadat Activision in 2015 spectaculair faalde met Tony Hawk’s Pro Skater 5, is het aan EA op E3 2018 om de draad op te pakken en te laten zien hoe je een echte skateboardgame maakt.

  Jammer genoeg is het bestaan van de game nog niet bevestigd. Eerder dit jaar gingen geruchten dat de game in ontwikkeling was, terwijl in 2017 een EA medewerker nog ‘#Skate4’ Tweette. Ontwikkelaar EA Black Box die verantwoordelijk was voor de Skate serie is in 2013 gesloten, dus het is aannemelijk dat een andere studio aan de game werkt. Als het bestaat, tenminste.

  5. F-Zero (Nintendo Switch)

  Nintendo heeft de neiging om series die lang afwezig te zijn geweest, plotseling weer tot leven te wekken. We hebben het gezien met Star Fox Zero op de Wii U, Kid Icarus Uprising op de 3DS en het opkomende Metroid Prime 4 voor de Nintendo Switch. In het geval van F-Zero hebben we meer dan 15 jaar geen nieuwe titel in de serie gehad. 14 jaar als we het voor Japan exclusieve F-Zero Climax meetellen.

  Tijdens het Wii U tijdperk liet ontwerper Shigeru Miyamoto nog weten geen plannen te hebben voor een nieuwe F-Zero game, omdat er toentertijd geen goed idee was om een goede game te maken. Zijn woorden overigens, want veel fans waren het niet met Miyamoto eens en zagen simpelweg graag een nieuwe F-Zero game. Innovatief of niet.

  Nu de Nintendo Switch een groot succes blijft te zijn dat de Wii U in het stof achterlaat, kan Nintendo opnieuw nadenken over een gloednieuwe F-Zero game. Een aankondiging als één van de nieuwe E3 2018 games zou ons in ieder geval heel erg gelukkig maken.

  4. Borderlands 3

  Uitgever Take Two of ontwikkelaar Gearbox Software hebben nog niet officieel uitspraak gedaan over het bestaan van Borderlands 3. Toch heeft Gearbox CEO Randy Pitchford het bestaan van de game eigenlijk gewoon bevestigd, zonder echt een glasharde aankondiging te doen.

  Zo liet Pitchford op GDC 2017 beelden zien van een nieuwe renderingtechniek in een setting die wel heel erg veel weg had van Borderlands. Dit terwijl hij op twitter liet zien dat hij bezig was met motion capture voor ‘een Psycho Bandit in een game waaraan we misschien wel of niet aan werken’. Kortom: een nieuwe Borderlands is een aankondiging verwijderd van een feit.

  Een aankondiging (en gameplay!) van Borderlands 3 staat dus hoog op ons verlanglijstje van E3 2018 games. Wij staan in de startblokken, laat Gearbox maar het startsignaal geven.

  3. Mortal Kombat X vervolg

  Het is inmiddels alweer drie jaar geleden sinds NetherRealm het bloederige Mortal Kombat X uitbracht en ongeveer een jaar geleden sinds de release van Injustice 2. Hoog tijd dus voor een compleet nieuw Mortal Kombat deel die in de roodgekleurde schoenen kan staan van Mortal Kombat X.

  NetherRealm of Warner Bros hebben nog helemaal geen informatie gegeven over het bestaan van een nieuwe Mortal Kombat game. Als we alleen kijken naar het verleden van NetherRealm, specifiek het schema van releases, kunnen we zien dat ze elke twee jaar een nieuwe titel uitbrengen. Mortal Kombat in 2011, Injustice in 2013, Mortal Kombat X in 2015 en Injustice 2 in 2017. Een aankondiging van een nieuwe Mortal Kombat in 2018 met een release in 2019 zou dus helemaal niet gek zijn.

  Zal een nieuwe Mortal Kombat nog meer overdreven geweld, nieuwe gastpersonages en een voortzetting van de verhaallijn geven? Dat zullen we alleen maar weten als het één van de E3 2018 games gaat worden.

  2. Cuphead 2 DLC

  Het karakteristieke Cuphead kwam eind vorig jaar uit nadat het een hele lange tijd in ontwikkeling had doorgebracht. Werk aan de game begon namelijk in 2010, wat betekent dat Cuphead uiteindelijk zeven jaar in ontwikkeling was. Niet gek, gezien de game ook door een klein team werd gemaakt en daarom niet zo snel ging als bij veel andere games. Nu Cuphead bij release een heel groot succes bleek is er één ding logisch: meer Cuphead!

  Een compleet nieuwe game lijkt, gezien het tijdrovende aspect van de animatiestijl in de game, dan ook iets te optimistisch en snel. Wél zou een aankondiging van Cuphead DLC een stuk realistischer zijn. Een aantal nieuwe eindbazen dat je alleen of met een vriend te lijf kan gaan voor een klein prijsje. Helemaal niets mis mee, toch?

  1. EA’s nieuwe Star Wars game

  Vorig jaar oktober kwam het slechte nieuws dat EA ontwikkelstudio Visceral Games sloot, die toentertijd bezig was met een nieuwe singleplayer Star Wars game. Daarna bleek Star Wars Battlefront II ook nog eens controversieel. Geen lekker jaar voor Star Wars fans dus, maar dat kan EA dit jaar recht zetten.

  Of het nou om de vernieuwde versie van de Visceral Game is (waar EA Vancouver verder aan werkt), of het nog onbekende project van Respawn Entertainment. Nee, er zijn momenteel geen concrete signalen die wijzen op een aankondiging van een nieuwe Star Wars game door EA. Toch zijn we vast niet alleen als we zeggen dat we informatie over een nieuwe Star Wars titel erg kunnen waarderen.

  Nieuwe E3 2018 games - Op welke aankondiging hoop jij?

  Natuurlijk zijn onze E3 2018 games verschillend dan die jullie in gedachten hebben. Laat gerust aan ons weten welke aankondigingen je graag ziet tijdens de conferentie. Wij zijn benieuwd!

  Mortal Kombat X

  Verkijgbaar vanaf 14 april 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.