Microsoft op E3 2018 - Feiten, geruchten en verwachtingen

  Microsoft op E3 2018 zal dit jaar draaien om games. Vorig jaar heeft het bedrijf de krachtigste Xbox ooit onthuld. Dit jaar is het tijd voor games die gebruikmaken van die rekenkracht.

  Voor Microsoft zal E3 dit jaar anders zijn dan voorgaande jaren. Want in navolging van Electronic Arts heeft ook Microsoft de beursvloer verlaten. De Microsoft kraam blijft nog wel bestaan, maar zal dit jaar gefocust zijn op Mixer, de streamingdienst van het bedrijf. Microsoft op E3 2018 is dus eigenlijk Mixer op E3 2018.

  Games zullen speelbaar zijn in het Microsoft Theater, waar het bedrijf ook zijn persconferentie houdt.vDe Microsoft persconferentie zal op 10 juni om 10 uur 's avonds (Nederlandse tijd) te zien zijn. De precieze inhoud van de persconferentie is nog niet bekend, maar Xbox-baas Phil Spencer beloofde positieve veranderingen.

  Hier een countdown naar het Microsoft Evenement.

  Microsoft op E3 2018 - De podiumkandidaten

  Officieel heeft Microsoft nog niks uit de doeken gedaan over de inhoud van de persconferentie. Toch zijn er een aantal games die naar alle waarschijnlijkheid wel aanwezig zullen zijn. Games die volgens de voorlopige planning dit jaar verschijnen en games die vorig jaar werden onthuld bijvoorbeeld.

  Crackdown 3

  Microsoft op E3 2018 zal vermoedelijk draaien om Crackdown 3. Het spel werd tijdens E3 2014 aangekondigd en is sindsdien meerdere keren uitgesteld. Deze keer wijzen alle signalen er op dat het spel dit jaar eindelijk uitkomt.

  Phil Spencer, de baas van Xbox, heeft al gemeld dat er een datum is vastgelegd en dat spelers sowieso niet lang hoeven te wachten. Het spel staat nu gepland voor lente/zomer dit jaar.

  Er is zelfs een theorie dat het spel direct na de persconferentie uitkomt.

  Below

  Een andere game die waarschijnlijk ook op het Microsoft podium te zien zal zijn is Below. Lange tijd leek de roguelike, die al in 2014 werd aangekondigd, niet uit te komen. Dit veranderde toen het spel opeens tijdens Pax East dit jaar te spelen was. Het lijkt dus een kwestie van tijd voordat iedere Xbox eigenaar met het spel van Capybara Games aan de slag kan.

  Lees hier onze Below Preview uit 2014.

  Ashen

  Ashen werd ooit onthuld tijdens een Microsoft Persconferentie. De Steampagina van het spel vermeldt 2018 als release jaar. De bekendmaking van een datum is vermoedelijk niet ver weg. Hier staat onze Ashen preview van vorig jaar.

  Er zijn ook games die vorig jaar op het podium van Microsoft verschenen, maar waarvan nog niet super veel bekend is. In hoeverre deze games ook dit jaar op het podium verschijnen is nog niet zeker.

  Ori and the Will of the Wisps

  Eén zo'n game is Ori and the Will of the Wisps. Deze opvolger van Ori and the Blind Forrest werd vorig jaar onthuld. Volgens de ontwikkelaar is Ori and the Will of the Wisps een flinke sprong vooruit ten opzichte van het eerste spel. Zelf vergelijkt hij het met de Super Mario Bros 3 ten opzichte van Super Mario Bros.

  The Last Night

  Ook werd vorig jaar The Last Night aangekondigd. Deze filmische platformer, die op consoles exclusief voor de Xbox One verschijnt, werd uiteindelijk een van de meest controversiële games van E3 2017.

  Die controverse kwam vooral door enkele oude tweets van Tim Soret, hoofdontwerper van het spel. Zo schreef hij dat feminisme te ver gaat en toonde hij sympathie met de vrouwonvriendelijke gamergate beweging. Van die uitspraken heeft hij inmiddels afstand gedaan.

  The Artful Escape

  The Artful Escape is net zo’n spel dat vorig jaar te zien was tijdens de E3 persconferentie. Het is een muzikale platformer waarbij de speler Francis Vendetti bestuurt. Met zijn gitaar kan hij platformen maken.

  Een persconferentie van Microsoft op E3 2018 is natuurlijk niet compleet zonder onthullingen. De games in dit lijstje zijn nog niet officieel onthuld, maar er zijn sterke en minder sterke geruchten die doen vermoeden dat deze games in ontwikkeling zijn.

  Forza Horizon 4

  Een game die waarschijnlijk tijdens de persconferentie te zien zal zijn is Forza Horizon 4. Hoewel het spel nog niet is aangekondigd, lijkt het gezien de voorgaande jaren aannemelijk dat Playground Games dit jaar weer een open world racespel aflevert.

  Fable 4

  Volgens sommige geruchten is Playground games met een heel ander project bezig: Fable 4. Het spel zou net als de andere games in de serie een open world action rpg met een focus op het verhaal worden. Al die geruchten geven ook aan dat Fable 4 dit jaar nog niet zal verschijnen.

  Halo 6

  Een ander spel wat logischerwijs dit jaar zou moeten verschijnen is Halo 6. Het is drie jaar geleden sinds Halo 5 verscheen en zoveel tijd zat er ook tussen 4 en 5.

  In een cryptische blogpost liet ontwikkelaar 343 echter weten dat er dit jaar leuke avonturen aankomen, maar niet dat soort avonturen. Waarmee de ontwikkelaar lijkt te hinten dat Master Chief dit jaar nog niet zal terugkeren. Wellicht is het volgende Halo avontuur een spin-off.

  Gears of War 5?

  Het is ook stil rondom The Coalition, de studio die Gears of War 4 ontwikkelde. Dat spel werd in 2015 aangekondigd en in 2016 uitgebracht. Wellicht past Microsoft dit jaar weer hetzelfde recept toe.

  Recore 2

  Er zijn hints dat Recore 2 in ontwikkeling is. Hoewel deel 1 niet super lovend werd ontvangen heeft Phil Spencer wel duidelijk gemaakt dat hij een vervolg graag ziet verschijnen. Ook had ontwikkelaar Armature Studio recent veel open vacatures.

  Nieuwe game in bestaande franchise

  Electric Square, een recent geopende Engelse gamestudio, zou volgens geruchten bezig zijn met een nieuw deel in een bekende gameserie. Welke dat is, dat is nog niet bekend. Perfect Dark, een Gears of War spinoff, Halo? Joost mag het weten.

  Microsoft op E3 2018 zal niet alleen draaien om Microsoft games. Net als voorgaande jaren zullen ook dit jaar games van andere uitgevers een podium krijgen bij de Xbox maker.

  Dit zijn de games waarvan wij vermoeden dat ze waarschijnlijk op het Microsoft podium zullen verschijnen.

  Metro Exodus

  Volgens een nieuw gerucht is Metro Exodus een van de games waarvan Microsoft de marketingrechten heeft gekocht. Dat betekent dat de Xbox One als het primaire platform gepromoot zal worden.

  Shadow of the Tomb Raider

  Het vorige spel was een tijdelijke exclusie voor de Xbox One. Dat is deze keer niet het geval, wel zijn er hints dat het spel gebruik gaat maken van de extra rekenkracht van de Xbox One X. Dat platform werd namelijk specifiek genoemd bij de onthulling van het spel.

  Madden NFL 19

  Een warme band tussen Madden en Xbox is niks nieuws. Voor de nieuwste game in de serie heeft Microsoft de banden nog eens extra aangehaald.

  Anthem

  Anthem gameplay werd vorig jaar getoond op de Microsoft Persconferentie. Dus waarschijnlijk zal iedereen die nieuwsgierig is naar Anthem dit jaar ook bij Microsoft moeten inschakelen.

  Below

  Verkijgbaar vanaf 14 december 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.