Let op: hoewel veel mensen vast uit kijken naar Red Dead Redemption 2, zal je de game niet terugvinden op deze lijst. Niet omdat wij er niet enthousiast voor zijn, maar omdat Rockstar in het verleden bijna nooit iets op E3 heeft laten zien. De kans bestaat natuurlijk altijd dat we wel wat zien over Red Dead Redemption 2 tijdens E3 2018, maar we laten de titel weg van deze lijst.

10. Soulcalibur VI

Het heeft even geduurd, maar zes jaar na het verschijnen van Soulcalibur V in 2012 is het bijna tijd voor het zesde deel in de fighting game serie. Dat zijn veel zessen. Toeval? Waarschijnlijk wel.

Soulcalibur VI introduceert een nieuw gameplay element genaamd de Reversal Edge. Dit is een actie die je met één knop uitvoert en de gameplay kort in slow motion zet, waarna spelers elkaar te lijf gaan in een kort steen-papier-schaar–achtig duel. Uiteraard zal het een stuk ingewikkelder zijn dan dat, maar zo kan het kort omschreven worden.

Klassieke personages zoals Nightmare, Heishiro Mitsurugi, Ivy en Sophitia zijn weer terug. Dit keer brengt ontwikkelaar Project Soul ook Geralt of Rivia voor het eerst buiten zijn originele game. De Soulcalibur serie staat dan ook bekend om de gastpersonages, de gameplay met wapens en alle aanpassingen die je kan maken aan de personages. Van de E3 2018 games uit deze lijst weten we dus al veel van Soulcalibur VI.

Toch weten we nog niet genoeg. De character creator waar de serie bekend om staat schittert namelijk nog door afwezigheid en ook qua gastpersonages hebben we alleen nog maar Geralt. Qua levels is het ook nog karig: er zijn maar drie levels bekend. En hoe zit het met de releasedatum?!