Deze tien Netflix series zijn zwaar overrated!

Article
zaterdag, 10 juli 2021 om 11:00
pexels freestocksorg 987586 3f1625843971
Netflix heeft tientallen pareltjes aan series op de dienst staan, waar dagelijks duizenden mensen van kunnen genieten en regelmatig nieuwe seizoenen van uitkomen. Toch zitten er ook een aantal series tussen die niet zo goed zijn als mensen zeggen. In dit artikel vind je tien Netflix series die erg overrated zijn.
Let op! Dit artikel bevat mogelijke spoilers!

1. Riverdale

We starten met de tienerdrama Riverdale. De serie heeft op dit moment vijf seizoenen op Netflix staan, waar we de avonturen kunnen volgen van de personages die nog op school zitten en alle drama beleven wat bij het tiener zijn hoort. Een moord hier en een cult daar gaat de serie niet uit de weg, wat Riverdale dan ook gelijk een erg onrealistische serie maakt.
Het eerste seizoen was nog redelijk normaal, waar we de personages op school kunnen beleven, waar ze dagelijks les hebben en met elkaar pauze houden. Toch verandert dit al snel in de daaropvolgende seizoenen, waar er een cult tevoorschijn komt, mensen die psychopatische gevoelens hebben en een beruchte schurk de stad wil overnemen en alles op alles zet om de vriend van zijn dochter iets aan te doen. Dit maakt de serie dan ook erg overrated, gezien de kijkcijfers nog steeds torenhoog zijn maar het plot alle kanten op gaat. Als je alle seizoenen volgt kun je de serie eigenlijk niet meer serieus nemen.

2. 13 Reasons Why

13 Reasons Why begon met een explosief eerste seizoen, waar op een gegeven moment vrijwel de hele wereld over de serie sprak en veel controversie met zich meebracht. In dit verhaal op Netflix kunnen we zien dat Hannah Baker dertien tapes heeft achtergelaten voor de mensen die de reden waren voor haar zelfmoord, wat voor veel verschillende (negatieve) reacties zorgde.

De serie bracht veel schokkende scènes met zich mee, zoals de zelfmoordscene van Hannah Baker. Door deze maar ook vele andere schokkende scènes kan het negatieve gevolgen hebben voor mensen die hiermee ook te maken hebben. Mede doordat de serie diverse problemen niet al te goed weergeeft, niet veel voor dient dan voor schokkende gebeurtenissen en doordat de serie destijds onwijs populair was, is Netflix serie 13 Reasons Why overrated en waren drie extra seizoenen ook niet echt nodig.

3. Emily in Paris

In Netflix serie Emily in Paris arriveert Emily in het mooie Parijs om de plaats in te nemen van haar zwangere collega. Hier is ze werkzaam bij een marketingbedrijf waar ze haar Amerikaanse perspectief inzet voor dit bedrijf. Alhoewel het een origineel idee is, brengt de serie stereotypen met zich mee die niet iedereen kan waarderen.
In de Netflix serie worden vrijwel alle Franse mensen als gemeen beschouwd, wordt Emily uitgebeeld als een typische toerist die niets weet van Frankrijk en is Parijs zo leeg als een klein dorp, terwijl de stad altijd is volgeladen met mensen. Hierdoor lijkt het alsof de serie niet genoeg onderzoek heeft gedaan naar wat Parijs nou precies is en brengt het opnieuw stereotypes met zich mee. Doordat Emily in Paris afgelopen jaar razend populair was, is de serie dan ook erg overrated.

4. Insatiable

In Netflix serie Insatiable werd Patty vroeger flink geplaagd omdat ze aan de dikke kant was, totdat ze een transformatie kreeg en enorm afgevallen was. Een schoonheidswedstrijd-coach, die vroeger een advocaat was, neemt de jonge Patty onder zijn vleugels om haar schoonheid aan de wereld te tonen, waar Patty’s vroegere gewicht nog steeds een rol in haar leven speelt en schoonheid ook voor verkeerde dingen kan zorgen.
De serie bevat een zekere komediegehalte wat je best aan het lachen kan maken, waar het ook huidige problemen bespreekt die niet veel andere series bespreken. Toch doet ook Insatiable dit niet op de beste manier. Zo geeft de Netflix serie het beeld dat dik zijn minder mooi is en dat, wanneer je dunner bent, alles beter wordt. Dit kan voor de nodige reacties en negatieve gevolgen voor mensen zorgen. Mede doordat de serie dit soort problemen niet goed bespreekt en het destijds aardig populair was, is de serie overrated.

5. The Flash

We hebben op Netflix een enorm groot aanbod als het gaat om DC superhelden series, inclusief The Flash. Hierin kunnen we de dagelijkse avonturen beleven van de supersnelle superheld, waar hij samen met zijn eigen team criminaliteit bestrijdt, liefde vindt en soms samenwerkt met andere DC helden. Toch valt de serie niet altijd in de smaak.
Alhoewel Netflix serie The Flash genoeg actie met zich meebrengt, is de CGI niet om naar huis te schrijven. Zo kijkt het als een PS3-scène weg en kan je gemakkelijk zien dat het niet realistisch is, wat natuurlijk wel zo moet overkomen met een serie of film. Daarnaast zijn de samenwerkingen tussen de Flash en Supergirl, Arrow en de Legends of Tomorrow niet altijd even goed, vooral niet in de laatste seizoenen. Toch blijft de intieme samenwerking met Barry Allen en zijn team wel leuk om te kijken, waar je een dieper kijkje krijgt in de wereld van DC. Toch verdient de serie niet de enorme populariteit die het krijgt, gezien het geen kwalitatief hoogstandje is.

6. Into the Night

Wat zou jij doen als zonlicht de oorzaak is van jouw dood? Netflix serie Into the Night laat jou dit zien. Zo veroorzaakt radiatie van de zon een globale ramp op aarde, dat miljoenen mensen doodt. Een groep overlevenden die in de nacht aan boord van een vliegtuig stapten, moeten proberen weg te blijven van het zonlicht en zijn genoodzaakt te reizen in het donker, om te zoeken naar een veilige omgeving.
Het is een zeer interessante serie. Zo is het idee erg origineel en blijf je toch benieuwd wat er nou gebeurt als je het licht tegenkomt en wat er gaat gebeuren als je telkens in het donker blijft reizen. Toch valt de serie best vaak in herhaling. Zo speelt de serie zich vooral af in een vliegtuig en verandert de omgeving van de Netflix serie niet vaak. Hierdoor kan het zo gebeuren dat het gaat vervelen en wil je echt dat ze een keer uit het vliegtuig stappen en naar een andere plek gaan. Hierdoor is de serie op sommige aspecten overrated.

7. Fate: The Winx Saga

Netflix serie Fate: The Winx Saga is een verfilming van de onwijs populaire cartoon Winx. In de serie volgen we Bloom die na jarenlang een normaal mens te zijn geweest, naar school gaat in de Otherworld. Hier ontmoet ze mensen met gelijk krachten zoals de hare, ontmoet ze haar welbekende vriendinnen maar loert er ook een groot gevaar om de hoek. Terwijl Bloom het kwaad probeert te bestrijden, komt ze er langzamerhand achter waar ze nou echt vandaan komt.
Een verfilming van de immens populaire Winx-cartoon lijkt een geweldig idee. Alhoewel het acteerwerk beter dan verwacht was en de karakters daadwerkelijk leuk zijn om naar te kijken en luisteren, zitten er een paar dingen tussen die de serie ietwat overrated maakt. Zo is de CGI af en toe niet al te best, zijn sommige karakters uit de originele Wins-cartoon niet geïntroduceerd en is deze Netflix serie een stuk duisterder dan de cartoon. Dit kan aan de ene kant een verbetering zijn, maar veel fans wilden een kleurrijke remake zien van wat we origineel gewend zijn. Dat gaf deze serie niet.

8. Glee

Glee heeft maar liefst zes seizoenen, waar we de avonturen kunnen zien van scholieren. Zij vormen samen een kleine club, genaamd de Glee Club. De groep zingt dagelijks samen en doen zelfs mee met competities. Toch zorgen onderlinge conflicten onder de groep vaak voor de nodige ruzies, waar de pesters het vaak gemunt hebben op deze groep.
De eerste drie seizoenen van Glee op Netflix waren voor velen een genot om te kijken, waar we konden zien dat de Glee Club steeds beter werd en uiteindelijk ook de nodige prijzen wonnen. Het derde seizoen voelde ook wel als een afsluiting. In de seizoenen daarna kunnen we zien dat de muziekkeuzes vaak niet al te best zijn, er vaak misplaatste en aparte grappen worden gemaakt en de storyline van de karakters soms zo uiteen lopen, dat het niet eens meer lijkt op de originele seizoenen. Dit zorgt er dan ook voor dat de serie, nadat de seizoenen vorderden, steeds meer overrated werd.

9. Elite

Elite gaat ook over een groep scholieren, alleen dit keer in Spanje in een iets grimmige sfeer. Zo gaat alleen de elite van Spanje naar de school Las Encinas. Toch krijgen enkele studenten een beurs aangeboden voor deze school. Hieruit blijkt dat arm en rijk niet goed met elkaar overweg kunnen. Met de kers op de taart wordt er ook nog een moord gepleegd op deze school, waar iedereen al snel schuldig lijkt.
De Netflix serie heeft in totaal vier seizoenen. In de eerste paar seizoenen zien we echt de duistere kant aan het rijke leventje van de rijkste families, waar je ook telkens op het puntje van je stoel zit wanneer er iets spannends gebeurt. Zo hadden deze seizoenen ook daadwerkelijk ook een plot. Dit geldt niet zozeer voor het vierde seizoen.
Het derde seizoen sloot nagenoeg perfect af, waardoor seizoen vier een soort van opnieuw begon. Toch bleek al snel dat de storyline heen en weer ging en je niet echt wist waar het uiteindelijk verhaal over ging. Dit was in de eerste seizoenen wel sterk. Toch was dit in het laatste seizoen niet zo. Daardoor is Netflix serie Elite overrated geworden.

10. The Walking Dead

Eén van de bekendste zombieseries die er nu is, is The Walking Dead. Nadat een zombie-uitbraak de Verenigde Staten heeft aangetast, moeten overlevenden met elkaar zien samen te werken om de zombies te slim af te zijn, menselijke vijanden te verslaan en een nieuwe samenleving op te bouwen. Toch gaat dit niet zo makkelijk als er niet genoeg voorraden zijn en op elke hoek van de straat zombies klaarstaan om je te verslinden.
De eerste seizoenen van The Walking Dead kun je wel iconisch noemen. Toch raakt het verhaal een beetje zoek wanneer de seizoenen vorderen. Zo kunnen sommige afleveringen ietwat langdradig aanvoelen. Ook zijn de afleveringen soms zo gefocust op mens tot mens oorlog, dat we de zombies soms vergeten. Mede door dit en door de verdwijning van diverse, iconische castleden, maakt het de serie steeds minder goed. Hierdoor is The Walking Dead overrated.

De meest overrated Netflix series

Dit zijn de meest overrated series op Netflix. Ben jij het eens met deze lijst? Of wil je er nog een serie bij toevoegen? Laat het weten in de reacties!

Populair Nieuws

Laatste Reacties