The Flash acteur ontslagen na racistische en seksistische tweets

News
donderdag, 11 juni 2020 om 16:20
the flashf1589539451
Liefhebbers van de CW serie The Flash moeten het voortaan stellen zonder een vaste acteur in de cast. Hartley Sawyer is namelijk ontslagen voor denigrerende opmerkingen die hij heeft gemaakt op Twitter.
Door de Black Lives Matter protesten in de Verenigde Staten liggen racistische opmerkingen nu nog gevoeliger dan dat ze al deden in het land. De showrunner van The Flash, Eric Wallace, was dan ook niet blij toen hij ontdekte wat één van zijn castleden op Twitter had geplaatst.
Tussen 2009 en 2014 heeft Tom Sawyer, die de rol van Ralph Dibny speelt in The Flash, meerdere Tweets geplaatst die racistisch en seksistisch zijn, die hieronder de bekijken zijn. De acteur heeft zijn excuses aangeboden en laat weten hij zich schaamt voor zijn uitlatingen.

Excuses Sawyer niet genoeg

Voor Eric Wallace zijn excuses alleen niet genoeg. De showrunner laat weten in een statement dat Sawyer niet terug zal keren naar de serie voor seizoen 7.
Later liet Wallace zich op zijn Twitter-account uitgebreider uit over de kwestie. Daarin laat de showrunner weten dat de Tweets van Sawyer zijn hart hebben gebroken en dat het een groter probleem in de Verenigde Staten duidelijk maakt. Wallace zal daarnaast niet stoppen met het zoeken naar gekleurde schrijvers, regisseurs, acteurs en producers om mee te werken aan de serie.