Het is een van de grootste ergernissen bij het gebruik van oortjes of een koptelefoon. Wil je net je favoriete muziek opzetten of losgaan in een online potje Call of Duty, zit de kabel helemaal in de knoop en je krijgt deze met geen mogelijkheid los. Verschrikkelijk irritant natuurlijk en daar moet Turtle Beach net zo over gedacht hebben.

Want met de Stealth 700 biedt het een gaming headset die geheel draadloos gebruikt kan worden, dus zeg vaarwel tegen de eindeloze worstelingen. Naast deze functie biedt de headset nog tal van andere eigenschappen om de gamesessies zo aangenaam mogelijk te maken. Maar het begint natuurlijk bij de basis.

turtle beach stealth 700 review

Eenvoudig aan te sluiten

En dat is het aansluiten. De Stealth 700 is volledige draadloos, zoals eerder al is vermeld. Maar het mooie van de Xbox One versie die in deze Stealth 700 review wordt besproken, is dat de headset zonder dongles te verbinden is. De koptelefoon maakt gebruik van dezelfde verbindingsmethode als de Xbox One controllers, waardoor je enkel een knop hoeft in te drukken om de verbindingen tot stand te brengen.

Het is verreweg de makkelijkste manier om een headset te verbinden en dit is zeker een van de grootste selling points van het apparaat. Daarbij kun je jouw Xbox One met een druk op de headset ook opstarten, erg handig als je het apparaat goed verborgen hebt in de opstelling. Naast de bovengenoemde functie kun je de headset ook middels bluetooth gebruiken met apparaten die deze methode ondersteunen, of je gebruikt een ouderwetse kabel om het geluid naar je oren te verplaatsen.

Daarbij moet wel vermeld worden dat een 3,5mm-kabel in het pakket ontbreekt; deze dien je dus zelf aan te schaffen. Een kleine smet, omdat je toch 150 euro betaalt voor het totaalplaatje. Gelukkig zit de USB-kabel om het stukje techniek op te laden wel in de doos, zodat je niet zonder power hoeft te zitten.

turtle beach stealth 700 review

Hoor voetstappen nog beter dan de rest

Met een aangeprezen batterijduur van 10 uur kun je gelukkig elke gamesessie overleven en tijdens het testen heeft de headset inderdaad nooit vroegtijdig de geest gegeven. Hoewel je je dus geen zorgen hoeft te maken, blijft het verstandig om de headset altijd even op te laden indien mogelijk.

Je zult die power namelijk nodig hebben voor de vele functies die de Stealth 700 rijk is. Zo ondersteunt de headset surround sound via software van de Xbox One en heeft het apparaat ondersteuning voor Superhuman Hearing, een functie die exclusief in Turtle Beach headsets zit verwerkt. Hierbij worden subtiele geluiden als voetstappen meer uitgelicht, waardoor je in theorie vijanden sneller aan hoort komen.

Hoewel de functie zijn belofte enigszins nakomt, is het verschil met normaal gebruik niet zo imponerend als gehoopt. Het gebruik van surround sound daarentegen is een stuk indrukwekkender en geeft echt een ruimere geluidsbeleving. Het geluid klinkt daarbij prima, waarbij de nadruk op sommige momenten wel heel erg op de bass ligt. Zodoende hoor je effecten explosies erg op de voorgrond treden, iets dat niet elke gamer zal waarderen. Voor meer neutraal geluid kun je dan beter uitwijken naar een andere headset.

turtle beach stealth 700 review

Pas de geluidservaring naar eigen smaak aan

Maar dat zijn niet de enige eigenschappen die de Stealth 700 biedt. Want de instellingen van de headset zijn op allerlei fronten aan te passen, waarbij het gebruik van de Turtle Beach app het makkelijkst is. Zo kun je de geluidservaring nog net wat meer afstemmen naar eigen smaak. Super handig, zeker als je tijdens het gamen snel wat instellingen wilt veranderen. En hetzelfde geldt voor de microfoon.

Deze klinkt namelijk niet alleen prima, maar kun je makkelijk uitschakelen door hem naar boven te draaien. Wil je vervolgens weer meekletsen met je vrienden, dan schuif je de microfoon weer naar beneden en je kunt er weer tegenaan. Het zijn kleine dingetjes, maar ze zorgen wel degelijk voor een zeer fijne speelervaring.

Het enige minpuntje dat wellicht nog kan worden aangesneden is het comfort van de Stealth 700. De pasvorm van de headset is vrij nauw en daardoor kan de koptelefoon bij sommigen wat strak om het hoofd zitten. Zo kan er tijdens een wat langere gamesessie een drukkend gevoel ontstaan bovenop het hoofd of om de oren. Dit blijft iets persoonlijks, maar het is zeker iets om rekening mee te houden.

turtle beach stealth 700 review

Turtle Beach Stealth 700 Review - Een solide draadloze headset

Gelukkig is de Stealth 700 verder een solide optie voor iedere Xbox One gamer die graag een geluidsoplossing wil zonder al te veel kabelwerk. Het aansluiten van de headset gaat supermakkelijk dankzij de achterliggende techniek en de batterijduur verzekert je dat de headset elke gamesessie overleeft.

Geniet daarbij van functies als Super Human Hearing en surround sound om de ervaring helemaal compleet te maken. Communiceren is ook geen probleem met de microfoon op de headset die makkelijk weg te draaien is als deze niet gebruikt wordt. Alleen de strakke pasvorm kan voor sommigen een dealbreker zijn, al blijft dit iets persoonlijks. Is dat geen probleem voor je, dan is de Stealth 700 een aanrader voor iedere Xbox gamer.