Iedereen kent natuurlijk de bekendste quotes van de serie. Brace yourself, winter is coming en You know nothing Jon Snow groeiden al snel uit tot populaire memes. De quotes van Sean Bean als Ned Stark en die van Rose Leslie als Ygritte blijven je door alle seizoenen heen bij. Dat neemt niet weg dat er nog tal van andere goede uitspraken in de serie zitten, te beginnen met:

5. A girl gives a man his own name

De mysterieuze Faceless Man deed zijn intrede in seizoen twee van Game of Thrones en wist meteen de harten van veel fans te veroveren. De jonge Arya Stark is ook onder de indruk van de geheimzinnige man en mag, na hem uit een kooi te bevrijden, drie namen noemen die vervolgens de dood zullen vinden. Net als de geest uit de fles is het natuurlijk wachten op valsspelen en ook Arya doet haar best de regels te wijzigen.

In dit geval geeft ze als derde en laatste naam Jaqen H'ghar, de naam die de Faceless Man op dat moment gebruikt. Dat hij dit niet verwacht is duidelijk, waarop hij, ietwat verbaasd, vraagt wat hier nou precies van de bedoeling is. A girl gives a man his own name? Tja, had je maar duidelijke regels mee moeten geven Jaqar.