7 game franchises die een comeback verdienen op E3 2019

  E3 2019 komt eraan, wat betekent dat we een heleboel gaan horen over de games waarvan we weten dat ze eraan komen. Stiekem hopen we natuurlijk allemaal op verrassende aankondigingen. Misschien komt er wel een lang vergeten serie terug... Voor deze franchises heeft het nu wel lang genoeg geduurd!

  7. Ninja Gaiden

  Eigenlijk snappen we best dat Ninja Gaiden op het moment niet zo goed gaat. De laatste paar games zijn namelijk niet zo goed ontvangen. Wij vinden alleen niet dat het succes van de meest recente game bepalend moet zijn voor de toekomst van een verder vrij geliefde franchise. Wat ons betreft is 2014 in ieder geval te lang geleden.

  Die game uit 2014 was overigens ook nog eens een spin-off, dus de laatste keer dat we Ryu Hayabusa in actie zagen was in 2012. De hoogste tijd dus voor een nieuwe game in deze klassieke hack-and-slash franchise. Of Team Ninja het ontwikkelt of iemand anders maakt ons niet zoveel uit, als het maar weer net zo moeilijk is als de oudere Ninja Gaiden games. Is E3 2019 het moment waarop we hebben gewacht?

  6. Kid Icarus

  Kid Icarus is één van de oudste Nintendo franchises. Er is ruim dertig jaar aan geschiedenis voor deze games. Dat klinkt indrukwekkend toch? Klinkt het nog steeds zo indrukwekkend als we zeggen dat er in die dertig jaar precies drie games verschenen zijn? Dan ga je je toch ineens afvragen waarom er drie Kid Icarus personages in Smash Bros. zitten.

  De laatste game in de serie, Kid Icarus Uprising, is goed ontvangen en nog steeds geliefd. We kunnen dan ook niet echt een reden ontdekken waarom er geen vervolg is. Ja, Masahiro Sakurai heeft het druk met Smash, maar franchises worden wel vaker aan iemand anders overgedragen. Het zou in ieder geval een goede onthulling zijn voor E3 2019.

  5. Mega Man X

  Misschien verbaast het je dat Mega Man X op de lijst staat. Vorig jaar kwam er toch een nieuwe Mega Man uit? Dat klopt, maar dat is precies het punt: Mega Man 11 was een Mega Man game, maar Mega Man X is in veel opzichten een andere serie. En van die serie hebben we al bijna 14 jaar niks nieuws meer gezien.

  Wat Mega Man X zo anders maakt dan de ‘normale’ Mega Man is dat je permanente upgrades voor de Blue Bomber kunt vinden. Deze functioneren onafhankelijk van de wapens die je, net als in klassiek Mega Man, van eindbazen krijgt. Dat kan de gameplay en het level-ontwerp behoorlijk veranderen. Reden genoeg dus om te duimen voor een Mega Man X9 op E3 2019.

  Nintendo

  4. Golden Sun

  Golden Sun wordt vaak genoemd als één van de beste RPGs op Gameboy Advance. De eerste game werd goed ontvangen, het vervolg werd goed ontvangen. Ook de laatste game, die inmiddels alweer tien jaar oud is, had alleszins redelijke reviews. Wij vragen ons dan ook af of iemand ons kan uitleggen waarom er geen vierde game is?

  Okee, die laatste, Dark Dawn, verkocht niet bepaald geweldig vergeleken met de andere twee. Dat kan een reden zijn dat de franchise in de ijskast is beland. Daar zouden we in veel andere gevallen mee kunnen leven, maar er is één klein probleempje… Golden Sun Dark Dawn eindigt met een cliffhanger, of in ieder geval iets dat smeekt om een vervolg. Misschien dat een echte revival er niet in zit, maar een Golden Sun 4 zou welkom zijn.

  BagoGames

  3. Fable

  Fable III is alweer negen jaar oud. Sindsdien zijn er wel games uitgekomen in de franchise, maar dat waren meestal games met een totaal andere gameplay dan de eerste drie games. Fable houdt van een setting geïnspireerd op onze echte geschiedenis. Die geschiedenis was met Fable III nog lang niet op, dus waarom dat lange wachten op Fable IV?

  Het goede nieuws is dat Fable IV naar alle waarschijnlijkheid bestaat. Dat is meer dan we van de meeste games op deze lijst kunnen zeggen. Een officiële aankondiging blijft uit en de ontwikkelaar is waarschijnlijk nog niet super lang bezig, maar het is iets. Vergeleken met de rest van deze lijst is hopen op een E3 2019 onthulling bijna realistisch.

  2. Banjo-Kazooie

  Iedereen die dit artikel heeft geopend wist dat het beer-vogel duo erop zou staan, toch? Al in 2000 gaf Banjo-Tooie ons de hoop op Threeie. Jammer genoeg bleef die game uit. Er was Grunty’s Revenge op Gameboy Advance en er was Banjo-Pilot (nee, hij had geen piloot in zijn rugzak), maar na Nuts & Bolts, dat op veel manieren totaal niet leek op een Banjo-game hebben we nooit meer iets van den franchise gehoord.

  Ergens begrijpen we dat het moeilijk is om een 3D-platformer collectathon draaiende te houden in een wereld die niet meer om het genre geeft. Maar het genre is terug en Banjo en Kazooie zijn wat ons betreft uitgenodigd! Banjo Threeie op E3 2019 zou mooi zijn, maar zonder wielen dit keer, als het even kan.

  1. F-Zero

  Ken jij Captain Falcon van iets anders dan Super Smash Bros.? Dan ben je óf goed bekend met de geschiedenis van Nintendo, óf je staat al heel lang droog als het om extreem snelle, extreem moeilijke racing games gaat. We hebben namelijk al ruim 15 jaar geen nieuwe F-Zero game meer gezien.

  Toch is Nintendo deze franchise niet vergeten. Captain Falcon is nog altijd vast onderdeel van Smash Bros., maar ook in die andere Nintendo racer, Mario Kart, zien we de nodige F-Zero content. Big Blue en Mute City in Mario Kart 8 zijn natuurlijk heel vet, maar stel je voor hoeveel intenser ze zouden zijn met F-Zero gameplay. We durven bijna niet te hopen, maar we duimen toch voor E3 2019.

  Welke franchises wil jij terugzien op E3 2019?

  Waarschijnlijk zijn er meer game franchises waar niks meer mee gebeurt dan actieve reeksen. We hebben er dan ook het volste vertrouwen in dat jullie er een paar kunnen noemen die wij nog over het hoofd hadden gezien. Is er een franchise comeback die jij graag wil zien tijdens E3 2019? Of is er een serie waarvan je denkt dat die jammer genoeg nooit meer terug zal komen? Steun elkaar in de reacties.

  F-Zero

  Verkijgbaar vanaf unknown

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.