Defiance Seizoen 2 - wat kunnen we verwachten?

  Seizoen één van de sci-fi serie Defiance werd gematigd positief ontvangen, en seizoen twee gaat morgen van start. Tijd voor een terugblik op wat we al gezien hebben, en een vooruitblik op wat nog komen gaat.

  Voor degenen die seizoen één nog niet hebben gezien, een kort overzicht. Defiance is een vrij ambitieus project, aangezien de serie een episch verhaal wil combineren in een tv-serie en gelijknamige game. Deze laatste is sinds juni gratis speelbaar. De Amerikaanse zender Syfy channel heeft de serie in eigen huis gemaakt, en de bijbehorende MMO-shooter wordt door Trion World verzorgd.

  Defiance seizoen 2

  In seizoen één zagen we hoe verschillende buitenaardse rassen, samen de Votans genoemd, op aarde arriveren. Na een aantal incidenten ontstaat er een oorlog tussen de mensen en de Votans, waarbij onze planeet en haar flora en fauna helemaal wordt getransformeerd. Wat overblijft is een postapocalyptische wereld waarin mensen en aliens in geïsoleerde gemeenschappen samenleven.

  Zoals je in de inleiding kon lezen, werd het eerste seizoen niet unaniem tot must-watch serie verkozen. Het acteerwerk, de special effects en de cliché dialogen en verhaallijnen waren volgens velen ondermaats. Desalniettemin was de setting en het avontuurlijke thema toch genoeg om het voor veel mensen kijkbaar te houden, en eerdergenoemde minpunten verbeterden wel enigszins gedurende het seizoen.

  Inmiddels is door Syfy bevestigd dat er een derde seizoen van Defiance aankomt in 2015. Maar eerst nog seizoen twee!

  Defiance seizoen 2

  Defiance seizoen 2

  De eerste aflevering van seizoen twee hebben we alvast bekeken en die smaakt zeker naar meer! Zonder veel te verklappen, de relatie tussen Joshua en zijn dochter Irisa heeft een interessante wending genomen, en de situatie in de stadstaat Defiance heeft totalitaire trekjes gekregen.

  Het acteerwerk is nog steeds niet om over naar huis te schrijven, maar de schrijvers doen wat ze kunnen om één en ander te redden. De CGI afdeling lijkt een extra monetaire injectie te hebben gehad. Een bos-alien zag er goed uit, en ook de special effects waren zeker niet onaardig. Flink wat geweld, bloed, wat drugsgebruik, snode intriges in de Tarr familie en een mysterieuze cult verhaallijn zorgden voor een meer dan vermakelijke aflevering.

  defiance seizoen 2

  Make-up artiesten doen hun werk goed en de sets zijn redelijk mooi aangekleed. Alles is vergelijkbaar met die andere postapocalyptische serie, Revolution. Allebei eigenlijk een B-serie, met genoeg kwalitatieve piekjes om het net boven een guilty pleasure uit te doen tillen. Verwacht een sci-fi western die in dit tweede seizoen een interessante kant opgaat.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.