Crowfall MMORPG - Alles wat je moet weten! [Gezien op gamescom 2017]

  Een MMORPG, dat betekent toch eeuwenlang levels grinden? De ontwikkelaar van Crowfall, ArtCraft, dacht daar anders over en komt met de CrowFall MMORPG, een MMO die zichzelf uniek maakt door het feit dat je kan winnen. Tijdens gamescom 2017 kregen alvast een sneak preview. Wat wij daar allemaal te horen kregen, lees je in dit artikel!

  Een MMORPG die spelers kunnen winnen. Met dat idee ging ontwikkelaar ArtCraft aan de slag aan zijn nieuwste game: Crowfall. De game werkt bijna hetzelfde als andere vergelijkbare grote MMO’s zoals WarCraft of EVE Online, maar er is een aantal grote verschillen die de Crowfall MMORPG uniek maken.

  Weten wat de beste MMORPG’s zijn? Lees dan ook nog onze Top 10 beste MMORPG's van dit moment!

  Een seizoen uit Game of Thrones

  Crowfall is een MMORPG die op het moment nog in Early Access zit. Via een crowdfundingsactie op Kickstarter, die op het moment al op 12 miljoen dollar staat, kan je Crowfall alvast kopen en in de Early Access van de game komen. Wanneer Crowfall in zijn volledigheid uitkomt, is nog onduidelijk.

  In de kern is Crowfall een combinatie tussen een MMORPG en een strategiegame. Wanneer je voor het eerst een server betreedt in Crowfall, kies je tussen een aantal verschillende facties en guilds waar je bij kan horen. Een beetje als een soort Game of Thrones. In deze guild vecht je voor controle over de map en voer je verschillende missies uit die jouw guild weer krachtiger maken.

  ‘’Dat klinkt nog redelijk als een gewone MMORPG’’, horen we je denken. Dat klopt, het grote verschil is dat in Crowfall een wereld nooit permanent is. De servers waar je in Crowfall toegang tot hebt, zijn ieder een dynamisch gegenereerde wereld met ieder een unieke missie of campagne.

  Guilds strijden tegen elkaar om de grootste te zijn. Wanneer een guild heeft gewonnen, eindigt de wereld en gaan spelers door met een andere campagne. Het karakter waar je mee speelt, behoud je gelukkig wel.

  Alles kan kapot

  Een ander groot verschil tussen de Crowfall MMORPG en een heleboel andere MMO’s is de manier waarop spelers invloed kunnen uitoefenen op hun omgeving. De wereld van Crowfall is opgebouwd uit wat de ontwikkelaar noemt ‘’voxels’’. Simpel gezegd is een voxel wat je ook in Minecraft ziet; zo’n blok waar eigenlijk de gehele wereld in de game uit bestaat.

  In Crowfall kunnen spelers samen met hun guild of in hun eentje gehele steden en grote vestingen bouwen. In bepaalde campagne’s is het dan soms ook het doel om een vlam, die binnenin een vesting brand, te doven. Wanneer een guild hierin slaagt, hebben zij gewonnen.

  Een guild kan dus bijvoorbeeld zijn stad extra goed beveiligen, waarna een andere guild vervolgens de stad kan aanvallen en helemaal met de grond gelijk kan maken. Dat is namelijk het andere mooie aan het gebruik van voxels: huizen, kastelen en andere constructies kunnen realistisch kapot gemaakt worden.

  Wanneer een guild besluit om een andere guild aan te vallen, moeten beide guild eerst een verdrag tekenen. Na het tekenen van dit verdrag hebben beide guilds een bepaalde tijd om zich voor te bereiden waarna de aanval begint. De aanvallende groep kan dus bijvoorbeeld enorme katapulten maken waarmee ze de kasteelmuur kapot kunnen maken van de verdedigende groep, om zo binnen te dringen richten hun doel. En de verdedigende groep kan zijn vesting nog extra verstevigen voordat de aanval begint.

  Eternal Kingdoms

  Naast de gewone werelden, waarin de campagnes zich afspelen, zijn in de Crowfall MMORPG ook Eternal Kingdoms te vinden. Deze werelden zijn, om maar weer een vergelijking met Minecraft te maken, vergelijkbaar met Minecraft Realms. De Eternals Kingdoms zijn jouw eigen wereld waar je kan bouwen, items kan opslaan en waar je eigen guild zich huisvest.

  In de Eternal Kingdoms kan je zelf dingen bouwen, kapot maken en spullen die je in de campagne werelden hebt bemachtigd, opslaan. Het is een wereld die je zelf kan aanpassen en waar je zelf de wereld kan bouwen. In tegenstelling tot de ‘gewone’ werelden, wordt jouw Eternal Kingdom namelijk wel bewaard. Al je harde werk is dus altijd veilig voor eventuele vernielingen.

  Daarnaast kan je in de Eternal Kingdoms ook vrienden uitnodigen om samen wat te bouwen. Jij kan jouw vriend bijvoorbeeld rechten geven om bovenin de map een groot kasteel te bouwen, terwijl jij onderin werkt aan jouw kasteel. Zie het dus als een grote fantasierijke speeltuin.

  Karakters en levelen in de Crowfall MMORPG

  Als laatste zijn er in de Crowfall MMORPG een enorme hoeveelheid aan karakters en specialisaties waar jij je mee zoet kan houden, want wat is nou een echte MMORPG zonder vijf verschillende soorten elfen, dwergen en de inmiddels befaamde Orcs.

  Denk je dat je Crowfall snel uitgespeeld hebt? Dan heb je het mis. De ontwikkelaar schat namelijk dat je zo’n 36 jaar(!) bezig zal zijn met het volledig levelen van je karakter. Dat is dus, tussen het behalen van alle campagnes door, genoeg om je mee zoet te houden.

  Crowfall heeft, naast de gewone manier van levelen, ook passive training. Dit betekent dat jouw karakter door blijft levelen, zelfs wanneer je niet online bent. Het is dus niet erg om soms even weg te zijn, want jouw karakter blijft gewoon doorgaan met sterker worden.

  Dit is alles wat je moet weten over de Crowfall MMORPG. Op het moment zit Crowfall nog in Early Access. Als je de game alvast wilt spelen, zul je de game moeten ondersteunen via de Kickstarter.

  Crowfall

  Verkijgbaar vanaf unknown

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.