Zoveel uur ben je kwijt aan Star Wars Outlaws

News
woensdag, 12 juni 2024 om 12:00
star wars outlawsf1687274996
Star Wars Outlaws is de eerste open-world Star Wars-game. Hij is afkomstig van Ubisoft, een bedrijf dat vaak met bijzonder grote open-world games komt. Maar de tijd die kwijt bent aan Star Wars Outlaws valt wel mee.
Star Wars-fans kunnen zich over een paar maanden onderdompelen in de criminele onderwereld van de franchise. Je komt daarbij bovendien niet op een strikt lineair pad terecht. De game is open-world en er lijkt behoorlijk wat te doen te zijn, als we naar de recent getoonde gameplay kijken.
Star Wars Outlaws - Special Edition - PS5 Image
Star Wars Outlaws - Special Edition - PS5
EUR69.99
Op voorraad
Koop op bol.
Maar spelers hoeven zich geen zorgen te maken dat ze verdwaald raken in eindeloze optionele content. Al eerder lieten de ontwikkelaars weten zich in te houden en geen Assassin’s Creed-achtige “onuitspeelbare” game van honderden uren te maken. Nu komt Julian Gerighty, de creative director van Star Wars Outlaws, met een echte schatting van de lengte van de game: ongeveer 30 uur (via VGC).
Dat is wel het zogenaamde “golden path”, waarbij je minimale tijd besteedt aan optionele content. Als je alles wil doen in de game, moet je rekenen op een verdubbeling van de speeltijd, dus zo’n 60 uur. Dat is dus geen reusachtige game, maar wat Gerighty betreft is het nog steeds best wat tijd, zeker als je een gezin en een baan hebt.

Star Wars Outlaws kan focus bewaren

Een groot voordeel van deze kortere speelduur is volgens Gerighty dat het project overzichtelijk bleef en er veel aandacht gegeven kan worden aan detail. Maar de kleinere focus van het project heeft ook slachtoffers gemaakt. De ontwikkelaars wilden eigenlijk dat je in de game kon zwemmen, maar dat was wat betreft het animatieteam niet mogelijk voor een project van deze omvang, dus is het geschrapt.
Aan de andere kant zijn er ook features toegevoegd die niet bij de eerste pitch van de game hoorden. In Star Wars Outlaws kun je verschillende arcade-achtige games spelen en ook meedoen aan een potje Sabacc (een gok- en kaartspel in Star Wars). Die waren alleen niet gepland en zijn tijdens de ontwikkeling van de game toegevoegd.

Populair Nieuws

Laatste Reacties