5 redenen om naar Star Wars Outlaws uit te kijken

Article
donderdag, 06 juni 2024 om 20:00
star wars outlaws cast
Nog een paar maandjes en dan verschijnt Star Wars Outlaws. Dit is waarom jij de release van de game scherp in de gaten moet houden.

Een nieuw dynamisch duo

Een jaar geleden tijdens de Xbox Games Showcase werd Star Wars Outlaws voor het eerst getoond aan het grote publiek. We wisten al een tijdje dat ontwikkelaar Massive Entertainment - bekend van The Division games - aan het project werkte, maar er was nog niet over bekend dat het een Star Wars game zou worden met een open wereld en een grote focus op het verhaal.
Tijdens de eerste trailer werd meteen duidelijk dat Star Wars Outlaws twee nieuwe personages zal introduceren aan het geliefde universum: de scoundrel Kay Vess en haar maatje Nix. Samen zullen de twee op avontuur gaan om ‘de grootste overval uit te voeren die ooit is gepleegd in de Outer Rim’.
Het nieuwe duo lijkt nu al een fan favourite te gaan worden. Kay heeft een soortgelijk charisma als Han Solo, maar Nix is uit een ander hout gesneden dan Chewbacca. Het wezentje lijkt eerder een soort Stitch te zijn en gooit dan veel humor en een dosis schattigheid in de strijd om tegenstanders te ontwapenen.

Alle trucjes uit de doos halen

Aangezien Kay net zoals Han Solo een scoundrel is, hoeft ze zich niet aan veel regels te houden. Waar veel Jedi uit de Star Wars games met de nodige normen, waarden en eer op de schouders lopen, is dat voor het ‘gespuis’ uit de Outer Rim niet het geval. Het enige dat telt is overleven en waar mogelijk een mooie score binnenhalen.
Tijdens gevechten kan Kay dan ook meerdere trucjes gebruiken om confrontaties met Stormtroopers en andere vijanden te overleven. Zo kan Nix bijvoorbeeld nuttig ingezet worden om vijanden af te leiden en is er geen enkele reden voor Kay om niet als eerste te schieten.
Al is het wel verstandig voor de nieuwe protagonist om zich niet head first in een vuurgevecht te storten. Ze is geen Jedi en kan dus niet even blaster-projectielen afketsen. De kracht van Kay is om ongezien te blijven en vijanden te verrassen.

Een chaotische periode

Veel fans kennen Star Wars natuurlijk van de films, maar het universum beslaat ondertussen een gigantische tijdsperiode. Zelfs het canon universum, want de net uitgekomen serie The Acolyte op Disney+ speelt zich af tijdens de High Republic - een periode honderden jaren voor de films.
Massive Entertainment heeft voor Star Wars Outlaws alleen gekozen voor een vertrouwde periode. Het verhaal speelt zich namelijk af tussen The Empire Strikes Back en Return of the Jedi. Volgens game director Julian Gerighty is daar ook bewust voor gekozen. Het is namelijk de ideale periode ‘voor een rookie scoundrel om zichzelf te bewijzen’. En daarnaast zijn veel ontwikkelaars bij Massive Entertainment groot fan van de originele trilogie.
star wars outlawsf1687274996

Planeten om te verkennen

Een Star Wars-avontuur is natuurlijk niet compleet als je niet meerdere werelden kan bezoeken. De franchise staat immers bekend om de diverse en zeer verschillende locales, van de zandvlakte van Tatooine tot aan de stadplaneet Coruscant.
Laatstgenoemde zal niet een planeet zijn die je kan bezoeken, maar Tatooine wel. En daar blijft het niet bij in Star Wars Outlaws. Zo kan je onder andere vliegen naar bekende planeten als Kijimi en Akiva en introduceert de game gloednieuwe locaties. In de gameplay video’s is al de maan van Toshara voorbij gekomen, die veel doet denken aan de savanne.

Op het land en in de lucht

Natuurlijk is het niet zomaar mogelijk om te teleporteren tussen verschillende planeten in Star Wars. Daarvoor is een ruimteschip nodig en Kay heeft dan ook een eigen spaceship tot haar beschikking.
Die zal je niet alleen gebruiken om van planeet A naar planeet B te vliegen, maar ook om dogfights mee uit te voeren tegen vijanden. Als het iconische ‘gegil’ van een Tie-Fighter hoort, dan weet je dat het tijd is om je vliegskills uit de kast te halen.
Naast ruimteschepen krijg je ook andere voertuigen tot je beschikking in Star Wars Outlaws. Voor op de planeten zelf heeft Kay een snelle speeder, waarmee ze de open gebieden op de verschillende planeten snel kan doorkruisen.
Als je niet kan wachten om met Star Wars Outlaws aan de slag te gaan, heb je nog even geduld nodig. De game komt uit op 30 augustus voor de PlayStation 5, Xbox Series X/S en PC.
Star Wars Outlaws - Special Edition - PS5 Image
Star Wars Outlaws - Special Edition - PS5
EUR69.99
Op voorraad
Koop op bol.