Ubisoft houdt zich in met Star Wars Outlaws

News
woensdag, 26 juli 2023 om 12:00
star wars outlaws art 1024x576f1686643669
Ubisoft komt binnenkort met een open-world Star Wars game. Voor veel fans is dat een droom die uitkomt, maar soms zijn de open world games van Ubisoft nogal overweldigend. Maar met Star Wars Outlaws houdt de ontwikkelaar zich in.
Onlangs lieten de makers van Star Wars Outlaws weten dat elke planeet in de game ongeveer zo groot is als twee of drie zones uit Assassin’s Creed Odyssey. Veel fans maakten zich daarom zorgen dat de Star Wars-game overweldigend groot zou worden. Spelers vinden recente Assassin’s Creed games vaak al te groot en Ubisoft krijgt ook buiten die franchise vaker kritiek dat haar open world games soms onnodig groot zijn.
Maar de creative director en narrative director fan Star Wars Outlaws stellen fans nu gerust. Tegenover IGN laten ze weten dat een game in hun beleving te groot is als het mensen “niet lukt om hem te spelen, ervan te genieten en hem uit te spelen”. Het is de bedoeling dat dat wel gaat lukken met Star Wars Outlaws.
De game wordt dan ook geen “onuitspeelbare RPG van 300 uur”. Star Wars Outlaws wordt omschreven als een gefocuste actie-RPG die erg overzichtelijk is. Uiteraard moet nog blijken hoe dat samengaat met al die grote planeten.

Star Wars Outlaws planeten zijn handgemaakt

Het is nog niet bekend wanneer Star Wars Outlaws verschijnt, maar de release is in ieder geval na een andere grote open world game in de ruimte, namelijk Starfield. Die game zal een deel van zijn planeten willekeurig laten genereren door de computer. Maar Star Wars Outlaws heeft ervoor gekozen om alle planeten met de hand te maken.