Zo laat gaat de Xbox Series X en S pre-order van start!

  Terwijl de pre-orders voor de PlayStation 5 gestart zijn, zal de pre-order voor de Xbox Series X en Xbox Series S pas beginnen op 22 september. Microsoft heeft nu ook bekendgemaakt vanaf hoe laat er gereserveerd kan worden.

  Microsoft

  Update - Xbox Series X uitverkocht

  Inmiddels weten we dat de Xbox Series X volledig is uitverkocht. De nieuwste console van Microsoft is nergens meer verkrijgbaar. Hetzelfde geldt niet voor de Xbox Series S. De digitale variant die slechts 299 euro kost is nog bij verschillende webshops te koop.

  Oorspronkelijke bericht volgt hieronder:

  De pre-order voor de PlayStation 5 is bijna meteen van start gegaan na de bekendmaking van de prijs en releasedatum van de next-gen console. Microsoft heeft ondertussen gekozen voor iets meer geduld en zal de pre-orders pas van start laten gaan op 22 september. De bestelde consoles zullen vervolgens op de dag van release, op 10 november, bezorgd worden aan huis.

  Om ervoor te zorgen dat iedereen weet vanaf hoe laat precies er een pre-order geplaatst kan worden - zodat je niet de hele dag op F5 moet drukken - heeft de Amerikaanse fabrikant bekendgemaakt hoe laat de pre-orders voor de Xbox Series X en Xbox Series S live zullen gaan. In plaats van een landelijke lancering heeft Microsoft gekozen voor bepaalde tijden per tijdzone. In Nederland kunnen we daardoor vanaf 9 uur ‘s ochtends bestellen bij geselecteerde retailers. Daar vallen onder andere Amazon.nl, MediaMarkt en natuurlijk de Microsoft Store onder.

  Chaotische pre-order voorkomen

  Met duidelijkheid over de pre-orders zal Microsoft ook proberen om de lancering van haar nieuwe console zo soepel mogelijk te laten verlopen. Voor de PlayStation 5 verliep het bestelproces namelijk behoorlijk chaotisch en kozen sommige winkels voor andere tijden of zelfs een andere dag om de reserveringen open te gooien. Wees er alleen wel snel bij als je een Xbox Series X of Xbox Series S wil pre-orderen, want de verwachting is dat ook deze consoles in recordtempo uitverkocht zullen raken.

  Dit artikel is op 16 oktober 2020 bijgewerkt.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.