Xbox Series X pre-order tips - Zo krijg je 'em!

  Dat de PS5 pre-orders afgelopen week volledig in het honderd liepen is natuurlijk een debacle waar niemand op zit te wachten. Nu komt Microsoft komende dinsdag 22 september ook met haar Xbox Series X pre-orders en gaan tevens de Xbox Series S pre-orders los. Wij zetten een aantal Xbox Series X pre-order tips voor je op een rij. Zo krijg jij die Xbox Series X of Xbox Series S!

  @_h0x0d_ via Twitter

  Zet de tabbladen open

  Laten we gelijk maar beginnen met de belangrijkste stap, namelijk het openen van de juiste tabbladen. Voordat de Xbox Series X pre-orders op dinsdag 22 september 09.00 uur openen moet ervoor zorgen dat je op al je apparaten al wel de juiste tabbladen geopend hebt. Dit betekent dat je alle webwinkels die je vertrouwt met je bestelling alvast opent op de productpagina van de Xbox Series X of Xbox Series S.

  Om ervoor te zorgen dat je op de goede pagina uitkomt, hebben we alvast een overzicht klaargezet voor je met alle webwinkels in Nederland waar morgen de pre-orders live gaan. Als je via ons overzicht alvast de webpagina’s openzet, ben je er in ieder geval al goed klaar voor. Een goed begin is immers het halve werk!

  Microsoft

  Wees geduldig

  Zodra het moment daar is en de pre-orders live gaan kan je geneigd zijn om net zo lang de website te herladen tot je op de pre-order-knop kunt drukken. Dit is alleen precies wat je niét moet doen. Wie ongeduldig blijft refreshen, kan maar zo in de problemen komen.

  Websites raken namelijk geregeld in de problemen wanneer veel bezoekers in één klap naar de site komen. Hierdoor kunnen de servers het begeven, waardoor je geen pre-order kunt plaatsen. Dan ben je natuurlijk een stuk verder van huis.

  Vaak zie je dan ook dat websites enorm vertragen voordat de servers eruit vliegen. Mocht je al wel in het bestelproces zitten, moet je dan ook de website niet herladen. In plaats daarvan moet je gewoon hopen en bidden dat je pre-order er nog gewoon doorheen komt.

  Mobiel in de aanslag

  Naast dat je je PC in de aanslag houdt, is het ook slim om je mobiel paraat te houden. Via je smartphone kun je namelijk soms veel sneller een bestelling plaatsen dan via je PC. Zo gaat het afrekenen een stukje sneller als je een bankieren-app op je telefoon hebt staan.

  Af en toe weet je via een gekke bug ook nog eens een voordeel te halen. Waar pre-orders soms uitverkocht zijn via PC, is het nog wel eens mogelijk om via je telefoon alsnog een pre-order te plaatsen. Check die telefoon dus alsnog voor de zekerheid!

  Zet je geld alvast klaar

  De laatste tip die we je meegeven om die Xbox Series X of Xbox Series S binnen te slepen op de dag van release heeft te maken met je bankrekening. Het is slim om alvast geld op je rekening te zetten, zodat je betaling in één keer goed gaat. Mochten sites crashen en je al bij het betaalscherm zitten, wil je natuurlijk niet dat je betaling niet doorgaat.

  Geld voortijdig alvast op je rekening zetten is dan ook je beste keuze. Natuurlijk kun je ook via je creditcard bestellen of (waar mogelijk) voor achteraf betalen kiezen. Op die manier heb je de bestelling snel rond!

  Update - Uitverkocht? Geen probleem!

  Inmiddels zijn de Xbox Series X pre-orders allemaal vergeven. Gelukkig hoeft dat geen probleem te zijn, want Microsoft heeft duidelijk gemaakt dat er nog nieuwe pre-orders beschikbaar gemaakt worden voor de lancering van de console. Blijf ons overzicht met Xbox Series X pre-orders checken voor het geval nieuwe pre-orders vrijgegeven worden.

  Dit artikel is op 1 oktober 2020 bijgewerkt.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.