Chaos bij PS5 pre-order van Intertoys zorgt voor onvrede

  Gisteren zorgde het openen van de pre-orders voor de PS5 al voor veel chaos op websites en daar komt vandaag nog geen einde aan. Bij Intertoys heeft de pre-order namelijk voor veel verwarring en onvrede gezorgd.

  Sony

  Na het openen van de pre-orders voor de PlayStation 5 gisteren hebben veel mensen naast het net gevist. Bij de grootste webwinkel van Nederland - bol.com - was de next-gen console van Sony namelijk al binnen een half uur uitverkocht. En zo ging het ook bij veel andere winkels. Daarom hebben veel klanten hun vizier gezet op Intertoys, aangezien die winkel pas vandaag de pre-order voor de PS5 live zou zetten.

  Dat moment zou eigenlijk gebeuren om 9 uur vanochtend, maar toen gebruikers op die tijd de bestelpagina voor de PlayStation 5 bekeken stond er meteen al een bericht met slecht nieuws. Volgens de webshop was de console al meteen uitverkocht. Dat zorgde voor een hoop onvrede op Twitter en andere kanalen, want het leek erop dat Intertoys nooit een voorraad heeft gehad. Al snel kwam de webcare-afdeling van de winkel met de mededeling dat er technische problemen waren en dat het bericht per ongeluk online is gezet. Het openzetten van de pre-orders zou later vandaag plaatsvinden.

  Opnieuw chaos bij Intertoys

  Dat laatste gebeurde iets voor 10 uur vanochtend en zorgde meteen opnieuw voor chaos bij Intertoys. Voor veel mensen was de site niet bereikbaar of werden de pagina’s enorm langzaam geladen. Klanten die uiteindelijk een PlayStation 5 in hun digitale winkelmandje wisten te krijgen, werden later alsnog teleurgesteld in het betaalproces. Binnen één minuut waren de beschikbare consoles namelijk alsnog uitverkocht, wat opnieuw voor onvrede zorgde bij veel potentiële kopers. Wil je nog wel een PS5 bestellen bij Intertoys, dan kan je het beste even bellen. Telefonisch worden er nog wel pre-orders geaccepteerd, die reserveringen gaan namelijk over de winkelvoorraad.

  Qua grote Nederlandse webshops is Coolblue nog niet gestart met pre-orders voor de PlayStation 5. Dat is de winkel ook niet van plan, door de grote vraag en beperkte voorraad. Op 19 november zal de webshop daarom live gaan met PlayStation 5 en geldt er ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.