Sommige PS4-games krijgen betere framerate op PS5

News
dinsdag, 22 september 2020 om 8:30
playstation 5 design 1f1620031364
Dat we bijna allle PS4-games op de PlayStation 5 kunnen spelen is al bekend. Via de officiële PlayStation 5 website maakt Sony nu bekend dat sommige PS4-titels op de PS5 betere zullen draaien. De framerate zal op de nieuwe console net wat beter zijn dan op het huidige platform.
Op de PlayStation 5-website is te lezen dat sommige van de titels die backwards compatible zijn ook een 'Game Boost' zullen krijgen. De melding op de website is als volgt:
'Geniet van snellere en vloeiendere framerates in bepaalde PS4- en PS VR-games.'
Hiermee doelt Sony op een betere framerate, waardoor alles er net wat gelikter over je scherm zal rollen tijdens het spelen. Welke titels het precies betreft, wordt niet op de website vermeld, net als wat de precieze framerate 'upgrade' precies betekent. Gezien de melding in een apart kopje aangegeven wordt op de website, lijkt het erop dat Sony hiermee duidt op games die geen upgrade krijgen van PS4 naar PS5.

Hoe werken PS4 en PS VR games op de PS5?

Sony gaf eerder al aan dat veel van de PS4-games op de PlayStation 5 zullen werken. Er zijn duizenden titels succesvol getest en slechts een handjevol games zal niet op het nieuwe systeem werken. Hoe de PS4-games op de PS5 werken kun je hier lezen.
Naast de backwards compatibility krijgt een aantal games een gratis next-gen upgrade. Welke games dat precies zijn kun je lezen in ons handige overzicht van PS4 games met een gratis upgrade naar PS5. Voor informatie over pre-ordemogelijkheden kun je in deze special terecht. Momenteel is de voorraad overal uitverkocht, maar Sony is bezig met nieuwe voorraad.

Populair Nieuws