Zo laat gaat de F1 GP van Monaco van start

News
maandag, 22 mei 2023 om 16:30
si202205310303 newsf1654768314
Na een onverwacht ingelaste pauze gaat de Formule 1 aankomend weekend weer verder. Dit is hoe laat de F1 GP van Monaco van start gaat.
Door de extreme weersomstandigheden in Emilia-Romagna is de GP van Imola afgelopen weekend afgelast. In plaats daarvan hielpen sommige coureurs met de herstelwerkzaamheden. Max Verstappen deed dat door een simrace voor het goede doel te organiseren, terwijl Yuki Tsunoda met schep en bezem het plaatsje Faenza terugbracht in oude staat.
Aankomend weekend staat de Formule 1 wel weer op de kalender, deze keer in de thuisbasis voor een groot gedeelte van de coureurs: Monaco. De Grand Prix staat vrijwel synoniem met F1 en is dan ook vrijwel elk jaar terug te vinden op het schema, ondanks dat de auto’s ondertussen iets te breed zijn geworden voor de krappe straten.

Cruciale kwalificatie in Monaco

Daardoor kijken veel mensen tegenwoordig meer uit naar de zaterdag dan zondag voor de GP van Monaco. Op de smalle straten is de kwalificatie namelijk van cruciaal belang. Lig je eenmaal voor, dan heb je een uitzonderlijk grote kans om de Grand Prix op je naam te schrijven. Al kan het natuurlijk altijd gebeuren dat een team een blunder maakt met de strategie, zoals Ferrari vorig jaar goed heeft laten zien.
Net zoals vorig jaar kan het ook weer nat gaan worden in Monaco. Voor aankomend weekend zijn namelijk buien en onweer voorspeld, al kan er in de tussentijd natuurlijk nog veel veranderen. Wat in ieder geval niet zal veranderen is het tijdschema van de GP van Monaco. Die ziet er zo uit:

Populair Nieuws