Update - F1 GP van Imola afgelast door noodweer

News
woensdag, 17 mei 2023 om 13:28
si202204240611 newsf1653639087
Momenteel komt het met bakken uit de lucht in Noord-Italië, waar dit weekend de GP van Imola plaatsvindt. Gaat de F1 Grand Prix nog wel door, nadat er personeel bij het circuit is geëvacueerd?

Update - GP Imola officieel afgelast

Hoewel de organisatie het eerst nog hoopvol inzag, hebben de FIA, Liberty Media en de organisatie nu besloten om de GP van Imola te annuleren. Dat is bekendgemaakt via een verklaring op Twitter. Door de weersomstandigheden in de regio zou het te gevaarlijk zijn om een Grand Prix te organiseren.
Origineel bericht:
Als je aan Italië denkt in het voorjaar, dan zal je waarschijnlijk denken aan zon, een blauwe lucht en groene heuvels. Maar momenteel is dat alleen niet de stand van zaken in Emilia-Romagna, de regio met Bologna als hoofdstad. Het is namelijk noodweer in de regio en er is ook een waarschuwing gegeven voor mogelijke overstromingen. Eerder deze maand waren er al overstromingen in Emilia-Romagna.
Het weer zorgt ook voor twijfels over de GP van Imola. Het Italiaanse stadje ligt vlakbij Bologna en is dit weekend de gastheer voor de Formule 1, op het Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari. Volgens F1-journalist Albert Fabrega is de situatie zo ernstig dat dinsdagmiddag het personeel op het circuit uit voorzorg is geëvacueerd.

Gaat de GP van Imola nog door?

Ondanks de noodtoestand in de regio, is de organisatie ervan overtuigd dat de Grand Prix toch door kan gaan, zo meldt een woordvoerder aan GPblog.com: “Ondanks het slechte weer en in ogenschouw nemend dat de weersverwachting verbetering aangeeft, is de race niet in gevaar.”
Wel is de kans aanwezig dat de coureurs zondag te maken krijgen met een natte Grand Prix. Dat was de afgelopen twee jaar ook al het geval in Imola. Beide keren wist Max Verstappen er met de overwinning vandoor te gaan. Ook dit jaar is de Nederlander de favoriet op het Italiaanse circuit.
Dit bericht is bijgewerkt op 17 mei 2023.

Populair Nieuws

Laatste Reacties