'Ferrari wil Hamilton overnemen voor gigantisch bedrag'

News
maandag, 22 mei 2023 om 9:30
lewis hamilton gp miami 2023f1684740224
Lewis Hamilton rijdt momenteel nog voor Mercedes, maar als het aan Ferrari ligt komt daar verandering in. Naar verluidt wil het Italiaanse team de Brit namelijk overnemen voor een gigantisch bedrag.
Niet lang geleden heeft Lewis Hamilton aangegeven dat hij tot het einde van zijn Formule 1-carrière voor Mercedes wil rijden. Maar de laatste tijd gaat het een stuk minder goed bij het team en is Mercedes niet meer de oppermachtige equipe die het van 2014 tot 2020 was. Hamilton heeft ondertussen ook nog niet zijn contract verlengd, terwijl die aan het einde van dit seizoen afloopt.
Het lijkt erop dat Ferrari daar gebruik van wil maken. Volgens The Daily Mail is het team uit Maranello namelijk bezig om Hamilton over te halen om voor Ferrari te rijden vanaf volgend seizoen. Dat meldt The Daily Mail.
Volgens de publicatie is niemand minder dan John Elkann, de CEO van Ferrari, in gesprek met Hamilton over een contract. Daarvoor zou het team een gigantisch bedrag klaar hebben staan, namelijk 40 miljoen pond per seizoen - omgerekend zo’n 46 miljoen euro. Indien nodig kan er zelfs nog meer geboden worden.

Wie gaat er weg bij Ferrari?

Als Hamilton inderdaad de overstap maakt naar Ferrari, dan betekent dat wel dat één van de huidige coureurs moet vertrekken. De logische optie wat dat betreft lijkt Carlos Sainz. Bij Ferrari is Charles Leclerc immers het grote talent waar het team al veel in heeft geïnvesteerd.
Maar mogelijk kan het juist zijn dat Leclerc vertrekt. Volgens The Daily Mail is namelijk één van de opties die wordt besproken dat de jonge Monegask juist het lege stoeltje opvult van Hamilton bij Mercedes.