Verstappen en Team Redline organiseren speciale simrace dit weekend

News
zondag, 21 mei 2023 om 9:00
max verstappen gp saudi arabia 2023f1679300147
Eigenlijk zou dit weekend de GP van Imola plaatsvinden, maar die is afgelast door het noodweer. In plaats daarvan organiseren Max Verstappen en Team Redline nu een speciale simrace.
De organisatie van de Grand Prix van Imola hield nog even vol dat de race aankomend weekend toch door zou gaan, ondanks de hevige regenbuien in de regio van Emilia-Romagna. Op woensdag werd vervolgens toch de beslissing genomen om de race te annuleren, omdat het voor de teams, coureurs en toeschouwers niet veilig zou zijn. Bovendien kon de aandacht beter uitgaan naar reddingswerkzaamheden in het gebied.
Daardoor moeten Formule 1-fans het dit weekend doen zonder Grand Prix. Maar om kijkers toch nog een beetje te vermaken, wordt er een speciale simrace georganiseerd door Verstappen.com en Team Redline - het simrace-team waar Max Verstappen voor uitkomt. Dat is bekendgemaakt via Twitter.

Welke coureurs doen mee aan de simrace?

De simrace gaat om 15:30 Nederlandse tijd van start, die je waarschijnlijk kan volgen via het Twitch-kanaal van Team Redline. De race wordt gehouden op een Italiaans circuit, wat hoogstwaarschijnlijk het Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari zal zijn. Daar zou dit weekend namelijk de GP van Imola gehouden worden.
Welke coureurs er gaan meedoen aan de race is nog niet bekend. Team Redline zal dat binnenkort bekend gaan maken. Hoewel Verstappen zelf zijn deelname niet officieel heeft bevestigd, lijkt het wel aannemelijk dat de wereldkampioen gaat meedoen.