Zo laat gaat de eerste F1 Grand Prix van 2023 van start!

News
maandag, 27 februari 2023 om 13:30
max verstappen rb19 pre season test 2023f1677495661
Het lange wachten zit er bijna op: aankomend weekend wordt de eerste F1 Grand Prix van 2023 verreden. Dit is hoe laat je klaar moet zitten voor de spannende race in Bahrein.
Afgelopen donderdag tot en met zaterdag konden de teams eindelijk hun nieuwe auto’s loslaten op het asfalt. Toen was het namelijk tijd voor de pre-season test, waarbij er drie dagen te tijd is om te kijken of al het werk op papier ook in uitvoering komt in de praktijk. Voor veel teams ging het testen erg soepel, maar dat was niet bij iedereen het geval, zoals bij McLaren.
Ondertussen blaakte het team van Red Bull Racing van zelfvertrouwen. Het is alleen de vraag of dat ook gegrond is. Hoewel de tijden er namelijk goed uitzagen voor het team van Max Verstappen en Sergio Perez, kan je nooit teveel aflezen van de tijden in de wintertest. Wanneer de verschillen echt duidelijk worden is de eerste Grand Prix van het jaar.

Racen in de woestijn

Daar hoeven we gelukkig niet lang meer op te wachten. Aankomend weekend is het namelijk eindelijk zover, dan gaat de Grand Prix van Bahrein van start, op hetzelfde circuit als waar de pre-season test werd gehouden. Op vrijdag is het eerste tijd voor de eerste trainingen, gevolgd door de kwalificatie op zaterdag.
Het draait natuurlijk echt om de Grand Prix zelf op zondag. Daarvoor hoef je niet vroeg je bed uit te komen. De race gaat namelijk van start om 16:00 uur Nederlandse tijd. De Grand Prix is live te volgen via Viaplay en F1 TV Pro.

Populair Nieuws

Laatste Reacties