Pakt SkyShowtime account-sharing ook aan?

News
maandag, 27 februari 2023 om 13:00
large wheel 16x9f1641571389
Mensen delen massaal hun accounts van streamingdiensten. Netflix is er klaar mee en komt met maatregelen. Maar hoe zit het met andere streamingdiensten en regels rondom account-sharing, zoals SkyShowtime?
Af en toe lijkt het wel alsof er elke maand een nieuwe streamingdienst bij komt. Het is daardoor niet alleen een uitdaging geworden om te achterhalen op welke streamingdienst een film of serie precies staat, het is ook nog eens peperduur om op alles een abonnement te hebben. Het is daarom niet zo vreemd dat veel mensen hun account delen met vrienden of familie, om op die manier te kosten te delen.
Streamingdiensten zijn daar natuurlijk niet blij mee, want daardoor lopen ze veel inkomsten mis. Voor Netflix is de maat vol, want de grootste streamingdienst heeft aangekondigd dat het met maatregelen komt om account-sharing te voorkomen. De regels zijn al actief in een aantal landen en zullen waarschijnlijk binnenkort ook naar Nederland komen.
Maar naast Netflix zijn er natuurlijk nog veel meer diensten. En als er één schaap over de dam is, volgen er maar meer. Hoe zit het het delen van je account bij SkyShowtime?

SkyShowtime geen fan van account-sharing

Het is bij SkyShowtime mogelijk om op drie verschillende schermen tegelijkertijd te kijken en ook kun je vijf verschillende profielen aanmaken. Genoeg potentie dus om de kosten te delen met vrienden of familie. De streamingdienst maakt alleen wel duidelijk dat het alleen bedoeld is voor andere mensen in hetzelfde huishouden. Je account delen met een vriend aan de andere kant van het land is niet de bedoeling.
Gelukkig staan die regels niet zwart-op-wit en worden ze bovendien niet gehandhaafd. Als jij je account dus deelt met anderen buiten het huishouden, dan zal je geen boze mail krijgen van SkyShowtime. Het kan natuurlijk veranderen in de toekomst, maar voorlopig hoef je je geen zorgen te maken over account-sharing bij de streamingdienst.
Een abonnement op SkyShowtime kost 6,99 euro per maand.