Tears of the Kingdom was eigenlijk al een jaar klaar

News
maandag, 22 mei 2023 om 14:00
tears of the kingdom glidingf1683724687
Het duurt steeds vaker erg lang om een game klaar te krijgen voor release. Tussen Breath of the Wild en Tears of the Kingdom zat bijvoorbeeld zes jaar. Maar het blijkt nu dat laatstgenoemde na vijf jaar eigenlijk al klaar was.
Gamers moeten vaak geduld hebben als het gaat om een nieuw deel in hun favoriete reeks. Er gaan jaren overheen voordat een game klaar is, zo ook met Zelda: Tears of the Kingdom">The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. Die game had bijvoorbeeld in 2022 uit moeten komen, maar in maart volgde er uitstel.
Maar volgens Eiji Aonuma, de producer van de Zelda-franchise, was dat uitstel niet omdat de game inhoudelijk niet af was. Het jaar extra ontwikkelingstijd is nagenoeg alleen besteed aan het verder polijsten van de game. Aonuma wilde zorgen dat de game “100 procent aan [Nintendo’s] standaarden voldeed”, zo vertelt hij aan The Washington Post.
Dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Tears of the Kingdom heeft vrij complexe physics, waarvan spelers de grenzen kunnen opzoeken. Toch heeft de game bijna geen noemenswaardige performance problemen. Er was ook maar één grote bug fix nodig in de eerste patch voor de game, iets wat voor veel andere recente titels niet gezegd kan worden.

Tears of the Kingdom de meest succesvolle Zelda ooit

Nu Tears of the Kingdom eindelijk in de winkel ligt, blijkt de game overigens een enorme hit. In de eerste drie dagen verkocht de game al meer dan 10 miljoen exemplaren, een record voor de Zelda-franchise. Het lijkt dan ook zeer waarschijnlijk dat Tears of the Kingdom uiteindelijk Breath of the Wild zal inhalen als best verkochte game in de reeks.

Populair Nieuws

Laatste Reacties