Tears of the Kingdom zet nieuw record voor Zelda

News
woensdag, 17 mei 2023 om 17:30
tears of the kingdom armf1683724728
Het mag gezegd worden dat veel fans erg uitkeken naar The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. Dat de game een groot succes zou zijn was dan ook min of meer onvermijdelijk. Nintendo laat nu weten dat hij inderdaad enorm goed verkoopt.
Er waren eerder deze week al berichten dat Tears of the Kingdom de snelst verkopende Zelda-game ooit was. Die cijfers berperkten zich alleen tot fysieke verkopen in het Verenigd Koninkrijk. Inmiddels heeft Nintendo zelf cijfers gedeeld die bewijzen dat de game een ongekend succes is voor de Zelda-franchise.
In drie dagen tijd is de game namelijk 10 miljoen keer over de toonbank gegaan. Daarmee is Tears of the Kingdom ook op wereldwijde schaal de snelst verkopende Zelda-game. Ook staat de game meteen op de tweede plek van meest verkochte Zelda’s ooit.

Wordt Tears of the Kingdom de best verkochte Zelda ooit?

Op plek één staat voor nu nog Breath of the Wild. Die titel is een slordige 30 miljoen keer verkocht, maar daar heeft de game wel zes jaar over gedaan. Dat Tears of the Kingdom na drie dagen al op een derde van dat aantal zit, maakt het goed mogelijk dat Breath of the Wild uiteindelijk wordt ingehaald.
De ontvangst van Tears of the Kingdom is ook uitstekend: bij veel publicaties kreeg de game een nagenoeg perfecte score. Wij beoordeelden de game met een 9,8. Ook fans hebben het naar hun zin met de game en delen volop wat ze zoal maken met Ultrahand, ook al gaat dat soms faliekant mis.