Alan Wake 2 releasedatum gelekt door stemacteur

News
maandag, 22 mei 2023 om 14:30
alan wake 2f1684755948
Tijdens de aankondiging van Alan Wake 2 maakte ontwikkelaar Remedy Entertainment bekend dat de game ergens in 2023 uit moet komen. Een stemacteur voor de game heeft nu een releasedatum gelekt.
Sinds de aankondiging van Alan Wake 2 tijdens The Game Awards in 2021 hebben we weinig meer gehoord over het project. Ontwikkelaar Remedy Entertainment is ondertussen nog steeds druk bezig met de game, waarbij de geprojecteerde releasedatum van 2023 gehaald lijkt te worden.
Dat blijkt uit de woorden van Matthew Porretta. De stemacteur was te gast bij Monsters, Madness and Magic, waarin hij vertelt over de voortgang van Alan Wake 2. Porretta zegt dat de game in oktober moet uitkomen.

“Ik heb aan Alan Wake 2 gewerkt. Die moet ergens uitkomen in oktober. We zijn druk bezig met het project. Sterker nog, ik was in Finland vorige week, dat is waar Remedy is gevestigd. Het zijn geweldige mensen.”

Hoe betrouwbaar is de releasedatum?

Het is geen officiële aankondiging, maar de uitspraak is wel opmerkelijk. Porretta werkt namelijk al lang samen met de ontwikkelaar. Zo was de stemacteur te horen in Alan Wake als de titelfiguur en had hij ook een grote rol in Control, waarin hij Dr. Casper Darling speelt.
Het is ook niet de eerste keer dat een stemacteur de releasedatum deelt van een grote game. Zo heeft Tony Todd gelekt dat Marvel’s Spider-Man 2 in september uit zal komen, waarin Todd de stem inspreekt van Venom.