Tears of the Kingdom jaagt fan nu nog de stuipen op het lijf

News
dinsdag, 18 juli 2023 om 16:00
tears of the kingdom ganondorff1681903750
The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom is nu ruim twee maanden uit. Bij veel games zijn de meeste noemenswaardige dingen tegen die tijd wel ontdekt. Maar na 300 uur wist de nieuwe Zelda een fan nog steeds flink te laten schrikken.
Let op: dit artikel bevat wat spoilers voor Tears of the Kingdom!
Als je een aardige tijd in Tears of the Kingdom hebt zitten, zul je inmiddels bekend zijn met Phantom Ganon. Op verschillende plaatsen in de wereld kan deze vijand zomaar uit de grond opduiken om je vervolgens flink in te maken. Phantom Ganon (en de Gloom Hands die zijn voorbode zijn) kunnen namelijk Gloom-schade aanrichten, die Link niet zomaar kan helen.
Gelukkig kun je met een beetje geluk aan Phantom Ganon ontsnappen. Het is niet makkelijk, maar als je lang genoeg blijft rennen, verdwijnt de vijand uiteindelijk. Je kunt ook weg teleporteren, want Breath of the Wild en Tears of the Kingdom blokkeren fast travel niet als er vijanden in de buurt zijn. Het blijkt alleen dat andere manieren om te ontsnappen niet erg haalbaar zijn.
Een Reddit-gebruiker kwam er na 300 uur spelen namelijk achter dat je je niet kunt verstoppen voor Phantom Ganon. Als je probeert om je te verbergen op een plek waar hij niet bij kan, verspreid hij Gloom op een angstaanjagende schaal zodat je er niet aan ontkomt. Een andere gebruiker had dit al eerder ontdekt toen Phantom Ganon één van de enorme labyrinten in de game helemaal in Gloom bedekte.

Spelers ontdekken veel nieuws in Zelda: Tears of the Kingdom

Tears of the Kingdom trad qua ontvangst al bijna moeiteloos in de voetsporen van Breath of the Wild. Nu lijkt de nieuwe game zijn voorganger ook op te volgen als game waar nog jaren veel nieuws in ontdekt wordt. Het is bijvoorbeeld nog niet zo lang geleden dat een speler een manier ontdekte om bijna elke boss in één klap te doden en daarvoor werden ook al veel verborgen features ontdekt.