Oppenheimer zorgde ervoor dat Matt Damon niet stopte met acteren

News
dinsdag, 18 juli 2023 om 15:30
oppenheimer st 1 jpg sd high copyright 2022 universal studios all rights reservedf1702027335
Matt Damon zou eigenlijk een lange pauze inlassen voor zijn acteercarrière. Maar die plannen konden de prullenbak in door Oppenheimer en één belofte die hij had gemaakt.
Christopher Nolan is één van de hoogst gewaardeerde regisseurs van de afgelopen jaren. Bijna alles wat de regisseur aanraakt verandert in goud, van de Batman-trilogie met Christian Bale tot aan originele projecten als Interstellar, Tenet en Inception. Het is dan ook niet zo vreemd dat veel fans uitkijken naar de release van Oppenheimer deze week.
Niet alleen bioscoopbezoekers willen graag de films van Christopher Nolan zien, er zijn ook acteurs die ervan dromen om in een project van de regisseur te spelen. Daar valt Matt Damon ook onder, zo blijkt uit een interview met Entertainment Weekly. De acteur had al een rolletje in Interstellar, maar wilde heel graag opnieuw samenwerken.
Damon zou eigenlijk een tijdje stoppen met acteren. Die belofte had hij gemaakt aan zijn vrouw. Maar er was alleen één uitzondering.

“Ik had - om niet te persoonlijk te worden - uitgebreid met mijn vrouw onderhandeld dat ik een tijdje zou stoppen met acteren. Maar ik had in relatietherapie onderhandeld - dit is een waargebeurd verhaal - dat ik alleen vrij zou nemen als Chris Nolan zou bellen. En dat zonder te weten of hij ergens mee bezig was of niet, want dat vertelt hij je nooit. Hij belt je gewoon uit het niets.”

Grote rol voor Matt Damon

Dat belletje kwam uiteindelijk, waardoor Damon te zien is als Major General Leslie Groves in Oppenheimer. De generaal was degene die het Manhattan Project overzag en nauw samenwerkte met J. Robert Oppenheimer (gespeeld door Cillian Murphy in de film) voor het ontwikkelen van de eerste nucleaire wapens.
Naast die twee grote namen heeft Christopher Nolan nog veel meer grote namen aan het project verbonden. Zo spelen onder andere Robert Downey Jr., Emily Blunt, Florence Pugh, Rami Malek en Jack Quaid in Oppenheimer.

Populair Nieuws