Nyck de Vries krijgt steun van voormalig teamgenoot

News
dinsdag, 18 juli 2023 om 16:30
nyck de vries gp miami 2023f1683805490
De F1-carrière van Nyck de Vries zit er al eerder dan verwacht op. De Nederlander krijgt steun van voormalig teamgenoot Stoffel Vandoorne, die de schuld voornamelijk bij de auto legt.
Vorig jaar was de glimlach op het gezicht van Nyck de Vries bijna niet weg te krijgen. De Nederlander wist namelijk met een indrukwekkende race op Monza een stoeltje bij AlphaTauri te claimen voor 2023. Maar de droom van De Vries heeft niet lang geduurd. Vorige week heeft Red Bull namelijk aangekondigd dat de coureur per direct wordt vervangen door Daniel Ricciardo.
De Nederlander wist geen indruk te maken in de auto van AlphaTauri, maar volgens Stoffel Vandoorne lag dat meer aan de auto zelf. Dat zegt de Belg in gesprek met RTBF.be. Vandoorne kent De Vries goed, want de twee waren teamgenoot bij het Formule E-team van Mercedes, waarmee ze allebei de titel hebben gewonnen. Zelf reed Vandoorne in 2017 en 2018 voor McLaren, naast Fernando Alonso.

“Helaas gebeurt het vaak een beetje zo in de F1! Of het kan heel goed gaan, of het kan heel slecht gaan. Ik denk dat iedereen grote dingen had verwacht van Nyck, maar de auto presteerde niet, helemaal niet. Het is dan heel moeilijk om opgemerkt te worden, helaas heeft hij het heel moeilijk gehad. We weten ook hoe het gaat in de Red Bull-familie: het gebeurt vaak zo. Nyck is nog steeds een geweldige kerel. Ik denk dat hij iets anders zal vinden in de autosport.”

De laatste plaats voor AlphaTauri

Vandoorne is niet de enige die zo over de situatie denkt. Momenteel bungelt AlphaTauri ook onderaan het constructeurskampioenschap. Het zusterteam van Red Bull Racing heeft nog maar twee punten verdiend, met twee tiende plaatsen voor Yuki Tsunoda. De teams die andere jaren tegenvielen, Williams en Haas, hebben momenteel allebei elf punten op de teller staan.

Populair Nieuws

Laatste Reacties