Zelda-producer kijkt erg uit naar nieuwe mogelijkheden Switch 2

News
maandag, 18 december 2023 om 10:00
tears of the kingdomf1683724951
Er is veel speculatie dat de Switch 2 relatief snel in de winkel ligt. Hij is nog niet aangekondigd en het is dan ook nog niet officieel bekend wat hij kan. Maar de producer van de Zelda-serie kijkt in ieder geval uit naar een nieuw platform.
De Switch is waarschijnlijk op zijn retour en tijdens een interview met Zelda-producer Eiji Aonuma was Polygon benieuwd hoe hij tegen het afscheid van de console aankijkt. Aonuma vertelt dat hij met elke overgang naar een nieuwe console vooral uitkijkt naar de toekomst. Aonuma en de rest van Nintendo willen weten wat voor nieuwe dingen mogelijk zijn en wat voor thema’s er voor het eerst uitgediept kunnen worden.
Daarbij gaat Aonuma er natuurlijk niet op in wat voor verwachtingen en mogelijkheden er zijn bij de Switch 2. De console is nog niet onthuld en de producer zou dan ook behoorlijk zijn mond voorbij praten als hij het nu ineens zou hebben over de specificaties van de Switch 2. Wanneer we die wel te horen krijgen is nog even afwachten.

Voortbestaan van Zelda is “een wonder”

Aonuma geeft in het interview overigens aan dat hij het een wonder vindt dat Zelda, een franchise waar hij nu al decennia aan werkt, nog steeds bestaat. Dat is ook niet aan hem te danken, zo meent hij. Aonuma is blij dat er bij Nintendo veel mensen werken die constant ideeën uitwisselen en het zo mogelijk maken dat een reeks als Zelda nog steeds bestaat.
Overigens zijn er wel een paar dingen over de toekomst die Aonuma vrijwel zeker weet. Hij gaf eerder bijvoorbeeld aan dat er geen direct vervolg komt op Tears of the Kingdom, omdat dat “een beetje te gek” zou worden. Ook hoeven we voorlopig niet te verwachten dat de oude stijl van Zelda-games ineens terugkomt op de Switch 2, aangezien Aonuma niet begrijpt waarom spelers dat überhaupt willen.