Activision Blizzard moet 54 miljoen dollar betalen wegens discriminatie

News
maandag, 18 december 2023 om 9:30
activision blizzard hqf1627465674
Eén van de rechtszaken die tegen Activision Blizzard liep is ten einde gekomen. De uitgever moet nu maar liefst 54 miljoen betalen na een schikking.
Door alles wat er speelde rondom de overname van Activision Blizzard, zou je bijna vergeten dat er veel problemen waren bij de uitgever. Het bedrijf kreeg meerdere rechtszaken aan de broek, nadat er uit onderzoek kwam dat er sprake was van discriminatie, een giftige sfeer op de werkvloer en pesterijen. Het heeft zelfs gezorgd voor de zelfmoord van een medewerkster, nadat naaktfoto’s van haar waren gedeeld tijdens een kerstborrel.
Eén van de rechtszaken is nu ten einde gekomen, zo meldt The Wall Street Journal. De California Civil Rights Department en Activision Blizzard zijn tot een schikking gekomen van maar liefst 54 miljoen dollar. De rechtszaak ging om oneerlijke compensatie en promoties op basis van geslacht tussen 2015 en 2020.
46,75 miljoen dollar van het bedrag gaat naar vrouwelijke medewerkers die claimen dat ze geen gelijk salaris hebben gekregen tijdens die periode. De rest van het geld wordt gebruikt om de juridische kosten van advocaten te dekken.

Belofte om te veranderen

Eén van de voorwaarden voor de schikking is niet alleen het geldbedrag voor de getroffen medewerkers, maar ook het zetten van stappen om te zorgen voor eerlijke salarissen en promoties bij het bedrijf.
Volgens de schikking is er ‘geen bewijs voor systematisch or wijdverspreide seksuele intimidatie bij Activision Blizzard’, noch is er ‘geen giftige cultuur, discriminatie, intidimatie of wraak getoloreerd of genegeerd door het management’. Sinds de overname heeft Microsoft ook gepleit om te zorgen voor een betere cultuur bij Activision Blizzard.