Tears of the Kingdom sequel zou “een beetje te gek worden”

News
maandag, 11 december 2023 om 10:00
tears of the kingdom armf1683724728
Dat The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom een direct vervolg is op Breath of the Wild, met dezelfde map als basis, is al ongebruikelijk voor een Zelda-game. Nintendo lijkt ook niet ineens de smaak te pakken te hebben wat betreft Zelda-vervolgen. Volgens producer Eiji Aonuma zou een directe Tears of the Kingdom sequel “een beetje te gek worden”.
In het Switch-tijdperk heeft The Legend of Zelda ongekende successen beleefd. Zowel Breath of the Wild als de sequel Tears of the Kingdom zijn vaker verkocht dan welke andere Zelda-game dan ook. Nintendo lijkt alleen niet van plan om dat succes met de volgende game uit te melken door er weer een directe sequel van te maken.
In een interview met Game Informer vertelt Aonuma dat Tears of the Kingdom alle mogelijkheden van de wereld van Breath of the Wild moest uitputten. De nieuwe game is de “laatste vorm van deze vorm van The Legend of Zelda”. Er komt geen directe sequel op de wereld zoals die nu is gemaakt.

Hoe gaat Zelda door na Tears of the Kingdom?

Wat het team wel van plan is voor de volgende grote game is afwachten. Het is natuurlijk niet uitgesloten dat de game wel qua verhaal verwant is aan Tears of the Kingdom: de franchise heeft veel relatief losstaande sequels en prequels die compleet andere maps gebruiken. Maar wie het Hyrule van Breath of the Wild en Tears of the Kingdom nu wel zat is, hoeft zich geen zorgen te maken dat de volgende game er weer naar terugkeert.
Een nieuwe game is ook überhaupt nog niet aangekondigd. Wel is onlangs bevestigd dat er een Zelda-film komt, waarvoor Shigeru Miyamoto samenwerkt met Spider-Man producer Avi Arad. De regie is in handen van Wes Ball, die de film graag wil laten voelen als een live-action Miyazaki-film.