‘Dit is de releasedatum van de Switch 2’

News
maandag, 09 oktober 2023 om 13:00
20211005 switcholed8f1633465772
Veel Nintendo-liefhebbers wachten in spanning af tot de opvolger van de Nintendo Switch wordt onthuld. Die onthulling laat waarschijnlijk nog even op zich wachten, maar er lekt al wel het één en ander over de nieuwe console. Nu wordt beweerd dat de releasedatum van de Switch 2 al bekend is.
De Nintendo Switch is bijna zeven jaar oud en er wordt dan ook vanuit gegaan dat de console volgend jaar een opvolger krijgt. Lange tijd leek het analisten logisch dat die aan het begin van het jaar verscheen, maar recentere berichten hebben het over het najaar van 2024. Een nog niet al te bekende leaker beweert meer te weten.
Volgens SoldierDelta, die eerder informatie en screenshots had van de PS5-game Rise of the Ronin, beweert op Discord dat de Switch 2 eind september 2024 verschijnt, of begin november 2024 als de eerdere datum niet haalbaar is (via Wccftech). Er zouden bovendien twee versies van de console verschijnen.
Er zou een standaardmodel verschijnen van 449 dollar. Een tweede model van 400 dollar zou alleen digitale games spelen, zoals de Xbox Series S en de PS5 zonder disc drive. Het is niet duidelijk of er verder nog verschillen zijn in de twee versies van de console.

Hoe waarschijnlijk is deze Switch 2 releasedatum?

In een update op zijn eerdere bericht geeft SoldierDelta specifieke data: de beoogde releasedatum is volgens hem 24 september en de back-up datum is 3 november. Dat zijn respectievelijk een dinsdag en een zondag, wat het meteen onwaarschijnlijk maakt dat de data kloppen: Nintendo geeft vrijwel nooit iets uit op een andere dag dan vrijdag. Dat betekent niet meteen dat er niets klopt van het bericht — de maanden zouden best kunnen kloppen — maar een flinke korrel zout is op zijn plaats.