Zack Snyder maakt Star Wars-achtige Netflix film Rebel Moon

News
donderdag, 08 juli 2021 om 9:00
2021 07 07 army of the deadf1625679996
Zack Snyder is van plan veel nieuwe Netflix films uit te brengen. Dat maakt deel uit van een deal tussen de regisseur en de streamingdienst. Na zijn hit Army of the Dead komt Snyder nu met een nieuwe, Star Wars-achtige Netflix film genaamd Rebel Moon.
Zack Snyder ontwikkeld op dit moment een nieuw sci-fi avontuur voor Netflix genaamd Rebel Moon, zo meldt The Hollywood Reporter. De film speelt zich af in de ruimte en volgt bewoners van een kolonie aan het randje van het heelal. De kolonie gaat het gevecht aan met een leger onder leiding van de kwaadaardige regent Balisarius. Een jonge vrouw wordt eropuit gestuurd om op verschillende planeten mensen en vrienden te vinden die mee kunnen helpen met deze strijd.
Rebel moon begon ooit als een pitch voor een Star Wars-film. Maar nadat Lucasfilm in 2012 werd gekocht door Disney is er nooit iets geworden van Zack Snyders idee voor een Star Wars-spinoff. Nu kan hij dit idee wel verwerken in Rebel Moon. Tegen The Hollywood Reporter heeft Snyder gezegd dat hij hoopt dat de nieuwe film een grote IP kan worden en dat er een universum uit voortkomt.
Zack Snyder zal dienen als regisseur, producent (samen met zijn vrouw Deborah Snyder) en schrijver voor de Netflix-film. Shay Hatten en Kurt Johnstad zullen hem bijstaan bij het schrijven van de film. De cast voor dit project is nog niet bekend. Snyder zegt al lange tijd bezig te zijn met de film en dat hij al vrij ver is. De productie begint waarschijnlijk begin 2022.

Andere Zack Snyder-films voor Netflix

Naast Rebel Moon heeft Zack Snyder nog een kijkcijferkanon van een Netflix film geregisseerd, namelijk de zombiefilm Army of the Dead. Die film wist in recordtijd 72 miljoen kijkers te trekken. Hierdoor staat de film in de top 10 meest bekeken Netflix Original films aller tijden.