EA's DICE LA heet nu Ripple Effect; ontwikkelt onaangekondigde game

News
donderdag, 08 juli 2021 om 10:00
eaf1643880594
Eén van EA's nieuwste studio's, EA DICE, heeft een nieuwe naam gekregen. De studio die geleid wordt door Vince Zampella, het voormalige hoofd van Respawn Entertainment. De nieuwe naam is onderdeel van een plan dat al meer dan een jaar in de maak is achter de schermen bij EA.
Ripple Effect gaat aan de slag met een compleet nieuwe game die nog niet is aangekondigd. Toch zien we de studio wel al eerder in actie komen, want het hervormde Ripple Effect heeft namelijk de leiding over één van de modi uit Battlefield 2042. Deze nieuwe modus wordt tijdens EA Play later deze maand onthuld
De nieuwe naam van de studio is ontstaan via een grote stemronde binnen het team. Het is de volgende grote naamsverandering van de studio die in 2013 werd opgericht als gevolg de sluiting van Danger Close Games. Toch is er achter de schermen nog veel meer aan de hand.

Ripple Effect ontwikkelt eigen titel

De studio is achter de schermen namelijk aan de slag met een eigen game. Daarvoor wordt dan ook nieuw talent aangenomen en de nieuwe naam is voor de studio dan ook alleen maar goed. Dankzij de nieuwe naam kan de studio volgens eigen zeggen gemakkelijker nieuw talent aantrekken.