YouTube krijgt zelfde functie als TikTok

News
woensdag, 16 november 2022 om 13:00
pexels freestocksorg 34407 1f1633386550
YouTube heeft een nieuwe functie aangekondigd. Het moet namelijk mogelijk te worden om via YouTube Shorts producten te kopen die in de korte video's gepromoot worden.
De nieuwe functie die naar YouTube komt, kan voor nu alleen nog gebruikt worden door content creators in de Verenigde Staten. Mensen uit India, Brazilië, Canada, Australië en de VS kunnen de producten vervolgens kopen. De nieuwe functie laat de maker van het YouTube Short filmpje de producten in de video taggen, zodat kijkers deze meteen kunnen kopen. Website The Financial Times heeft het nieuws dat deze functie naar YouTube komt naar buiten gebracht.
De aankondiging van deze functie komt een paar dagen nadat TikTok een soortgelijke functie had aangekondigd. Deze functie is al te gebruiken door TikTok gebruikers in regio's als Azië en Engeland en sinds kort is deze functie ook in de Verenigde Staten beschikbaar.

YouTube blijft veranderen

YouTube is al jaren een populaire video platform. Sinds kort probeert de website steeds meer TikTok achterna te gaan door bijvoorbeeld te focussen op YouTube Shorts. Een tijd terug was er ook het een en ander gaande rondom de beeldkwaliteit van YouTube video's. Zo was het alleen voor Premium gebruikers mogelijk om filmpjes in 4K te kijken. Dit heeft YouTube alleen weer snel teruggedraaid.

Populair Nieuws