Gaat deze feature naar YouTube Premium verhuizen?

News
dinsdag, 04 oktober 2022 om 14:00
pexels freestocksorg 34407 1f1633386550
YouTube staat bekend als een gratis platform, maar het biedt ook al jaren een betaalde versie. De meeste mensen lijken er alleen niet heel erg voor open te staan. Nu lijkt het bedrijf mensen over te willen halen met 4K resolutie.
YouTube Premium heeft de nodige voordelen, maar voor veel mensen zijn het er te weinig. Met het abonnement kun je zonder advertenties kijken en op mobiel een video door laten spelen terwijl je bezig bent in een andere app. In Nederland is ook Picture in Picture een Premium feature.
Dat lijkt maar weinig mensen te overtuigen en dus experimenteert YouTube flink met andere voordelen van Premium. Nu lijkt het platform te overwegen om 2160p resolutie, beter bekend als 4K, exclusief voor Premium-leden te maken. Verschillende gebruikers hebben het de laatste tijd opgemerkt bij het selecteren van een beeldkwaliteit.

Moet je gaan betalen voor 4K op YouTube?

Niet alle gebruikers moeten voor 4K betalen en dat komt omdat deze verandering nog getest wordt door YouTube. Op Twitter laat het platform weten dat het probeert uit te zoeken welke voorkeuren Premium-gebruikers en gratis gebruikers hebben. Het is dan ook nog niet zeker of 4K permanent achter een paywall gaat verdwijnen.
YouTube voert de laatste tijd meer van deze experimenten uit. Sommige gebruikers kregen onlangs bijvoorbeeld tot wel tien advertenties voor een video te zien. Deze konden niet worden overgeslagen. Ook deze verandering is niet onder alle gebruikers uitgerold.