YouTube Shorts gaat nog meer concurreren met TikTok

News
woensdag, 20 april 2022 om 9:00
youtube 1158693 1920f1650380511
In een recente blogpost laat YouTube/Google weten dat ze binnenkort komen met nieuwe features voor Youtube Shorts en dat het makkelijker wordt om de Shorts te vinden op zowel tablet als desktop. De nieuwe functie gaat vooral over het maken van de Shorts, dit word namelijk de Remix-functie die 1 tot 5 seconden kan gaan duren en alleen werkt op video's die daarvoor in aanmerking komen.
De nieuwe Remix-functie van YouTube Shorts wordt volgens Google een nieuwe makkelijke manier om je eigen draai te geven aan jouw favoriete content. Je kan dus gemakkelijk een clip van vijf seconden gaan bewerken in de app en daar lekker in knippen en plakken. Als je niet wil dat jouw video's gebuikt worden in deze functie, dan kan je dat gewoon uitzetten in YouTube Studio. Wel zullen video's gemaakt met de functie direct laten zien wat de originele video is. iOS gebruikers kunnen de Remix-functie al snel verwachten, Android gebruikers zullen helaas nog even moeten wachten, die optie komt namelijk pas later dit jaar.

Concurrentie met TikTok

Google wil dus graag via YouTube nog meer gaan concurreren met de populaire app TikTok. Dat is niet zo vreemd, want de twee bedrijven vechten allebei om hetzelfde vaarwater, namelijk video content. Dat Google dus probeert Shorts nog groter te maken is een logische stap. Het is wel opvallend dat YouTube een grote lijn trekt tussen lange vorm content en korte vorm content, dit zeggen ze zelf ook in de eerder benoemde blogpost. Ze vinden het belangrijk de content gescheiden te houden, net zoals dat ze eerst deden met YouTube Gaming, hoewel dat project op een grote flop is uitgelopen.

Populair Nieuws