YouTube dislikes verdwijnen in nieuw experiment

News
donderdag, 01 april 2021 om 10:00
youtube stopt met losstaande youtube gaming app 151169
YouTube dislikes zijn niet meer te zien in een nieuw experiment dat op dit moment wordt getest, waardoor alleen de likes nog te zien zijn. Waarom kiest Youtube ervoor om de dislike-functie nu te schrappen?
YouTube heeft dit recentelijk op Twitter aangekondigd. Hierin staat dat het aantal duimpjes omlaag op een video niet meer te zien zal zijn. Deze nieuwe functie wordt op dit moment getest bij een gelimiteerd aantal gebruikers. Dit kan veel voordelen opleveren, voornamelijk voor contentmakers, maar voor kijkers is dit minder handig.
Bekijk hieronder de aankondiging van YouTube op Twitter:

YouTube dislikes verdwijnen

Alhoewel het aantal dislikes niet meer zichtbaar is voor kijkers, kunnen zij alsnog een video een duimpje omlaag geven, om de contentmaker feedback te geven op zijn of haar video. Makers kunnen nog steeds het aantal duimpjes omlaag zien in YouTube Studio. Likes blijven wel gewoon nog voor iedereen te zien.
YouTube dislikes gaan verdwijnen omdat dit het welzijn gaat verbeteren van makers en gerichte dislike-campagnes hierdoor verdwijnen. Alhoewel dit dus een pluspunt is voor creators, is het voor kijkers geen leuke toevoeging.
Kijkers, maar ook veel makers, vinden het een aparte toevoeging. Zo vragen zij zich af waarom de duimpjes omlaag verdwijnen, ook onder video’s die schadelijk kunnen zijn voor gebruikers, zoals oplichtingvideo's. Je kan, door de verdwijning van de dislikes, niet meer zien of een video echt betrouwbaar is, waardoor je sneller alleen naar de likes kijkt om te zien of zo’n video wel veilig is om naar te kijken.
Hoe denk jij over de nieuwe toevoeging waardoor dislikes verdwijnen? Laat het weten in de reacties!

Populair Nieuws