Twitter experimenteert met emoji reacties

News
vrijdag, 26 maart 2021 om 13:30
twitter 3319619 1920f1621601260
Facebook introduceerde in 2015 de emoji-reactie set. Hiermee kan je een post liken, maar ook een hartje, lach, of zelfs een boze-emoji als reactie geven. Sinds kort test Twitter, met behulp van een feedbackformulier, of gebruikers emoji reacties ook willen zien op de social media app. Uit welke poppetjes bestaat zo’n set?
Toen Facebook de emoji-set introduceerde, volgde LinkedIn de app ook op met
dit soort reacties in 2019. Twitter wil ook meegaan met de trend en komt hoogstwaarschijnlijk binnenkort met de nieuwe functie naar buiten.

Twitter emoji reacties

Op Twitter kan je een tweet een hartje geven. Vroeger was dat een ster. Nu gaat het alweer vernieuwd worden doordat de app aan gebruikers vraagt of en welke emoji ze willen zien terugkomen die de like-functie op de app gaan vervangen.
Zo’n emoji-set bestaat onder andere uit het normale hartje, maar ook de lach, denk, huil, verbaasde, support en boze poppetje. Gebruikers kunnen kiezen, in het feedbackformulier, welke set zij willen zien terugkomen op Twitter en welke poppetjes verwisseld met elkaar moeten worden.
Ook is Twitter nu bezig met een algemene like en dislike functie, die eruitzien als een ‘100’ in groen of rood of een pijl die omhoog of omlaag wijst in het groen of rood. Groen indiceert een like en rood indiceert een dislike. Het lijkt erg op Reddit’s upvote mechanisme. Toch kan dit leiden naar gebruikers die op den duur minder gaan tweeten. Vooral omdat mensen bang zijn dat hun tweets veel dislikes krijgen en uiteindelijk minder plezier halen uit het zorgeloze tweeten.

Release emoji reacties

Op het moment is Twitter nog druk bezig met het ondervragen van gebruikers welke emoji’s zij willen terugzien. Toch kunnen we de reacties al snel verwachten, aangezien Twitter Chief Design Officer Dantley Davis het er volgende over zegt:
Wil jij emoji reacties op Twitter hebben? Of denk je dat het onnodig is? Laat het weten in de reacties!

Populair Nieuws