Xbox ziet ontwikkelaar Blizzard als 'de Pixar van games'

News
woensdag, 25 oktober 2023 om 9:00
activision blizzard rechtszaakf1675693351
Het lijkt erop dat Xbox meer wil gaan inspelen op de kracht en kwaliteit van Blizzard, na de overname van Activision Blizzard. De nieuwe eigenaar ziet de ontwikkelaar als ‘de Pixar van games’.
Nu de overname van Activision Blizzard, na bijna twee jaar, eindelijk compleet is, zal Microsoft nu meer invloed gaan uitoefenen op het bedrijf. Bobby Kotick blijft nog even aan het roer, maar zal geen CEO meer zijn aan het einde van dit jaar. Wie zijn opvolger wordt, dat is nog niet bekend.
Wel lijkt het erop dat Microsoft van plan is om Blizzard meer vrijheid te geven en wat afstand te bieden van Activision. Dat blijkt uit de woorden van de leiding van Xbox tijdens een evenement bij Blizzard dinsdag, zo meldt Windows Central. Volgens de nieuwe leiders, waaronder Xbox-baas Phil Spencer en Matt Booty, is Blizzard ‘de Pixar van games’ en Spencer sprak daarnaast hoopvolle woorden uit voor de medewerkers.

“Microsoft streeft ernaar een bron van vertrouwen te zijn voor Blizzard en wil Blizzard in staat stellen zijn visies en dromen te verwezenlijken.”

Terugkeer naar het oude Blizzard?

De laatste jaren ligt Blizzard flink onder vuur. Veel grote franchises worden volgens fans niet goed gemanaged en toen afbreuk aan de klassiekers van weleer. Daarnaast heeft de studio ook te maken gehad met intimiderend en ongepast gedrag op de werkvloer, wat heeft geleid tot het ontslag van meerdere topmensen.
Volgens veel fans is de kwaliteit van Blizzard achteruit gegaan sinds het bedrijf is gefuseerd met Activision. Het lijkt er nu dus op dat Xbox de twee partijen weer meer van elkaar wil scheiden - zo was er ook geen branding van Activision aanwezig bij het event - wat potentieel goed nieuws is voor fans van Blizzard.